Europa canvia

Bon dia internautes, recordeu que ja fa varies edicions que us adverteixo que alguna cosa està canviant en el context internacional respecte Catalunya? Ahir en teníem un altre indici. El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barrosso, responia una pregunta de l'eurodiputada de la Lliga Nord, Mara Bizzotto, sobre si els catalans perdrien la condició de ciutadans europeus. Barroso ha respost literalment que 'la independència de Catalunya s'hauria de resoldre en el marc legal internacional'.
Un canvi substancial en la posició de la Unió Europea ja que fins avui deia que aquest tema s'hauria de debatre únicament dins Espanya, D'aquesta manera en cas que el govern d'Artur Mas, evidentment sense Josep Antoni Duran i Lleida, proclamés de forma unilateral la independència de Catalunya, aleshores s'haurien d'iniciar converses i negociacions a tres bandes: Barcelona, Madrid i Brussel·les.
 
Per tant, aquell argument que tant fan córrer els dirigents del PP segons el qual Catalunya deixaria de formar part de la UE, queda sense valor perquè Europa no tanca la porta a la incorporació de nous estats nascuts a partir de la secessió d'algun dels seus membres com pot ser la Gran Bretanya, Bèlgica i Espanya.

D'altra banda,  està molt bé en pensar en un nou projecte nacional, però què passaria el dia següent de formalitzar el nou estat? Per què no es fa pedagogia entre la població en aquest sentit i s'elabora un full de ruta amb línies clarament marcades. La independència no és qüestió de fer volar coloms, sinó de tocar de peus a terra i tenir un projecte de país amb cara i ulls.