El Fòrum de la disbauxa

Bon dia i bon dijous internautes. Ronald Reagan digué en certa ocasió que 'La política és la segona professió més antiga de la història. De vegades crec que s'assembla molt a la primera.' I de motius no n'hi faltaven a aquest mal actor convertit en president dels EUA, cosa que malauradament també coneixem de prop a les nostres contrades. El darrer exemple ha estat l'informe que 10 anys després ha elaborat la Sindicatura de Comptes sobre allò que havia de ser una entrada massiva de capital i en realitat fou un dels nyaps més grans del consistori barceloní o "barcelonès" com li agradava dir a l'alcalde Joan Clos. El cas és que eren temps de vaques grasses i els milions sortien més que entraven amb una alegria extraordinària sense cap mena de control al Fòrum Universal de les Cultures.

Així, el document presentat ahir destaca que el pressupost de l'esdeveniment, cofinançat per Estat, Generalitat i Ajuntament, tingué un "petit" sobrecost de 240 milions d'euros que serviren per acabar de rematar el cúmul d'irregularitats tan propis de la tradició picaresca. L'informe és demolidor amb la gestió, especialment pel que fa a les irregularitats en la contractació de patrocinadors i personal, les indemnitzacions milionàries pels contractes blindats d'alguns directius, adjudicacions "digitals" sense justificar. El súmmum de tot plegat el trobem no només en el fet de tenir un 57% menys dels visitants previstos sinó també en que una dècada després encara no se sap el nombre d'entrades venudes i/o regalades.

L'actualitat d'avui també té com a protagonista la llei de consultes catalana després que ahir fos aprovada en comissió al Parlament, el penúltim pas abans de la ratificació definitiva que probablement tindrà lloc el setembre permetent la convocatòria legal de la mateixa. I aquest serà el punt número 1 de l'agenda del president de la Generalitat quan es reuneixi en el propers dies amb Mariano Rajoy, el qual ja ha tornat a donar un cop de porta a la possibilitat de reformular una pregunta pactada.

En aquest sentit, Artur Mas tranquil·litzava els partits favorables a la consulta i anuncià que mantindrà contactes amb ells per tal d'elaborar una estratègia comuna a l'hora d'abordar la trobada amb el president espanyol, que per cert continua anomenant la consulta no vinculant com a referèndum, segurament per justificar-ne el discurs el bloqueig. Resulta extraordinari observar els arguments de Moncloa perquè si adreçar-se el poble per conèixer què en pensa d'un fet transcendent és il·legal, aleshores per la mateixa regla de tres totes les enquestes demoscòpiques també ho són.

Parlant de sondejos, ben pocs pronosticaven que la que disputà el lideratge del PP Català acabaria abraçant el sobiranisme de CDC. Però la política com la vida dóna moltes voltes i la realitat s'acaba imposant, sovint no tant per ideologies sinó segons bufi Tramuntana, Mestral, Xaloc... D'aquesta manera, Montserrat Nebrera fou ratificada ahir com a candidata a ocupar l'alcaldia de Sant Just Desvern, coincidint amb la col·locació a la façana del Naixement de la Sagrada Família. Sincronia o no, el cas és que la llum celestial estelada ha permès el "naixement" sobtat d'una nova independentista.

La perla d'avui dijous ens la serveix la CNN i ens acosta a les noves mesures de producció que estan adoptant algunes empreses nord-americanes per tal de millorar els beneficis. La cadena parla en concret de WaterSaver Faucet, una companyia que ha implantat un innovador reglament que límia l'ús dels lavabos a 6 minuts per dia, sota l'amenaça de rebre sancions si els treballadors no s'ajusten a les normes.

La direcció ha argumentat les denúncies dels sindicats explicant que molts treballadors abusen del temps que passen al bany ja que aprofiten aquest parèntesi per fer ús del mòbil. A més, han decidit frenar les crítiques premiant amb una targeta de regal de 20 dòlars al mes per aquells que no utilitzin
els serveis en horari laboral.

En fi internautes, que a aquest pas acabarem amb restrenyiment perquè ni tan sols podrem cagar-nos en la mare que els va parir.