Sense cobertura

Bon dia i bon dilluns internautes. "Pensem en veure la televisió per desconnectar el nostre cervell, i en utilitzar l'ordinador quan volem tornar a connectar-lo." La frase és de Steve Jobs, un dels emprenedors importants dels darrers temps en noves tecnologies que pot extrapolar-se també en altres àmbits més propers.

Tan pròxim com l'onzena edició del Mobile World Congress, un dels esdeveniments mundials més importants que tenen com a capital Barcelona. Òbviament, en un congrés exitós com aquest amb totes les mirades internacionals, qui més qui menys lluita per sortir a la foto, malgrat que en determinats casos surt molt pixelada.

El context és el que és, i la realitat tossuda del procés català ja no passa desapercebuda arreu, per molt que els tentacles de l'Estat facin tot el possible per descafeïnar-la. Afortunadament, una cosa és al realitat i una altra molt diferent el desig. Ahir mateix, en el sopar d'inauguració en trobàrem un bon exemple, especialment perquè la morbositat dels mitjans espanyols davant la trobada entre el cap d'Estat i els presidents Puigdemont i Forcades podia suposar una incomoditat manifesta davant la comunitat forània.

Només cal veure determinats titulars dels mitjans espanyols que esperaven amb candeletes un lleig de les autoritats catalanes.  A Libertad digital obren edició amb la següent capçalera: "La plana mayor del separatismo se comporta con normalidad institucional en la inauguración del congreso de los móviles en Barcelona."

El titular no és precisament innocent i passa amb més pena que glòria, perquè demostra que encara consumeixen el típic còctel de mala llet i desconeixement del caràcter català, caracteritzat pel savoir faire i les bones maneres. Així que, si pensaven que al sopar al Liceu ens dedicaríem a proferir insults i assistir-hi vestits en xandall els va sortir malament, encara que tampoc hagués estat estrany donat la predilecció de determinats diputats/diputades del Parlament per les prendes esportives.

Mentre el rei Felipe VI va voler aprofitar l'avinentesa per tornar a practicar el "català correcte" i convidar als presents a remar junts per fer gran la seva Espanya, el president Puigdemont reivindicava l'esperit de lideratge en el camp tecnològic. Curiosa referència la del monarca, venent l'interès per modernitzar un país que nega sistemàticament quelcom tan bàsic en democràcia com el dret a decidir.

El discurs marcadament espanyolista deixa entreveure que la "cobertura" fa temps que comença a perdre's, ja que el senyal no acaba d'arribar amb prou força al nostre territori. Es clar, que tampoc hi ajuden massa les interferències de corrupció generalitzada entre els grans partits o que s'arxivin les denúncies pels xiulets al "himne no cantat".

Qui també sembla patir de cobertura és el nou coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, un càrrec de recent creació que únicament obeeix al fet que Alícia Sánchez Camacho no ha volgut abandonar del tot la presidència perquè si hi ha eleccions anticipades a Espanya no vol quedar-se ni fora de joc ni sense un sou. La darrera ocurrència del loquaç personatge ha estat en demanar al govern espanyol que recuperi les competències dels ports de Barcelona i Tarragona, davant la constant deslleialtat de l'executiu català.

Una altra usuària de mòbil que aquests dies sembla tenir el terminal apagat és Ada Colau, que sembla haver patit un error de càlcul davant els sindicats de Metro i Autobusos, pensant que sent BComú un partit tan "progre" i d'esquerres, els agents socials no li girarien l'esquena. Al marge d'aquest excés de confiança i les presses per negociar d'urgència i de matinada un conveni col·lectiu, potser que l'alcaldessa comenci a actualitzar-se les "aplicacions" i d'aquesta manera evitar que els congressos internacionals optin per marxar cap a terres on se'ls cuidi millor.

En fi internautes, que mentre per la majoria això són faves comptades, altres continuen fora de cobertura pensant que a la vida "Hi ha tres tipus de persones: els que saben comptar i els que no."