'Tengo una carta para ti'

Bon dia i bona hora internautes. 'Tengo una carta para ti', com si d'un programa de Telecinco es tractés ahir coneixíem que el president del govern espanyol, fent de Jorge Javier Vázquez, li ha remès una carta a Artur Mas, en resposta a la que el president de la Generalitat va enviar-li a començaments d'agost.

Estem acabant el mes d'agost i això encara queda molt lluny de quan els nens envien cartes als reis mags demanant-los regals. Com era de preveure, Mariano Rajoy, com a bon gallec i referint-se al Pacte Fiscal, no ha dit ni que sí ni que no, sinó tot el contrari. Simplement s'ha limitat a dir que en parlarà i ho estudiarà.

Encara hi ha algú en aquest món mundial que pensi que Catalunya aconseguirà el Pacte Fiscal? Potser sí que hi ha algú, perquè com diu el refranyer català 'de Joans, Joseps i ases n'hi ha a totes les cases'.

És evident que al govern central se li compliquen les coses, perquè les retallades impopulars que està aplicant li costaran car en les eleccions gallegues i basques, convocades per l'octubre, i els rumors incessants que arriben d'Europa sobre el possible rescat de l'economia espanyola no ajuden precisament Rajoy.
Vaticini? Doncs, unes negociacions llargues, tant com la publicitat que posen els canals privats. Resultats? Primer guanyar temps i segon marejar la perdiu. I ara em mullaré, ja que no ho fan massa els polítics... Catalunya obtindrà un nou finançament, però cap privilegi respecte a les altres autonomies, perquè encara perdura la idea a Espanya que els catalans hem de ser solidaris.

En fi, no vols caldo? Doncs, dues tasses. O potser amb les retallades, ara només una.