La veritat us farà lliures?




Bon dia i bona hora Internautes,
la crònica internacional i judicial s'imposa en el panorama informatiu, deixant en un segon pla la crisi econòmica. Però, no abandonem el concepte crisi perquè s'ha obert un nou front en conflictes diplomàtics entre la Gran Bretanya i Equador pel cas Assange.
La causa contra Julian Assange fa temps que s'arrossega, impulsada per la justicia sueca i nord-americana. El fundador de Wikileaks, famós per publicar centenars de milers d'arxius secrets de diversos governs, afronta des del seu refugi a l'ambaixada d'Equador a Londres, una reclusió que sembla que va per llarg.


Sembla més aviat sospitós, que essent reclamat per suposats delictes sexuals a Suècia, coincideixi en el temps amb la revelació de documents confidencials i compromesos per diverses administracions, especialment la que dirigeix el Sr. Barack Obama.


Equador li concedí ahir l'estatus de Refugiat polític, però el Regne Unit, clar aliat dels Estats Units, va negar-li el salconduit i amenaça amb entrar per la força a l'ambaixada equatoriana per tal d'arrestar-lo i extraditar-lo a Suècia o als EUA.


Veurem com acaba, però em temo que aquí hi ha un rerefons polític molt més greu que els delictes sexuals que se l'imputen. Per cert, curiositats de la vida, el defenestrat Baltasar Garzón és un dels seus advocats. Paradoxal que un exjutge sigui ara un dels defensors d'un dels hackers més famosos dels darrers temps.