Llegim malament el món, i després diem que ens enganya

OPINIÓ
Magda Picañol Oliva.


L’encert de la frase de Rabindranath Tagore ( Calcuta 1861-1941) , un Homo Universalis indi poeta, escriptor, músic, pintor, mestre espiritual, pedagog i reformador social , fa que ens replantegem moltes de les nostres actituds enfront el grau de compromís que tenim com a ciutadans.

En primer lloc, ja que sempre hi ha una excepció, cal felicitar i reconèixer l’empenta dels organitzadors, la il·lusió dels participants i l’esperit festiu, però reivindicatiu, de les persones que dissabte varen estar a la Plaça Sant Jaume. El motiu de la concentració, i del qual ja en vàrem parlar la setmana passada, no era altre que reivindicar la INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA aquest any 2013. 

Sorprenent per això, que només es parlés anticipadament de l’esdeveniment a Vilaweb.cat i a La-mossegada.blogspot.com , i que només des d’aquests mitjans es convidés a la ciutadania a participar-hi. És a dir, el poble de Catalunya s’ha mullat pel poble i la resposta no ha estat l’esperada. Per què? Per què quan no hi ha personatges mediàtics NO PODEM sortir als mitjans de premsa escrita o per televisió? També això està vetat? Continuarem escombrant tot el què no agrada sentir? Som conscients que hi ha molta gent que no té Facebook, ni twitter i que compra el diari, veu la televisió o escolta la ràdio?...Hi ha moltes preguntes sense resposta, i encara que la tinguin, la qüestió és el “per què?”. Doncs si, hi ha molta gent que no ho sabia, hi ha cartells que van estar retirats i , com sempre, cap assistència dels mitjans convidats. El més important, per això, i malgrat el “boicot” per part de qui no li interessa, hi havia entre 3.000 i 4.000 persones. GRÀCIES!!!!!

Després d’això, cal aclarir que alguns mitjans digitals han donat la noticia de manera distorsionada, tant en nombre de participants com en l’origen de la Concentració. És a dir, ni hi havia 600 persones, ni era un acte organitzat per Solidaritat Catalana per la Independència, per cert, única formació política que ha donat suport a una INICIATIVA POPULAR des del primer dia i única formació que porta molt temps treballant pel futur del nostre país. Per tant, si hom no és capaç de donar la noticia abans, que tampoc ho faci després sense contrastar les dades.

Per tant, cal “mossegar” a tots els mitjans manipulats; als partits polítics que no hi van donar suport;  a tots aquells que es queixen; a tots aquells que van votar independència;  a tots aquells que invoquen l’esperit de l’11 de setembre 2012, però que creuen que ja han fet prou agafant un dia una estelada i reclamant un Estat Propi; a tots aquells que tenen pressa, però tenen mandra; a tots aquells que creuen que Catalunya pot esdevenir país, però esperen que els altres facin la feina; a tots els que van creure en el “vot útil” cap a la llibertat... En fi, tanta i tanta gent que està indignada amb l’Estat espanyol, que és menystinguda per ser catalana, que veu com el seu Govern ja no té arguments ni respostes, perquè ja no queden més raons per omplir el sac dels despropòsits...Com deia Kant, filòsof alemany, Obra sempre de manera que la teva conducta pugui servir de principi a una legislació universal”.

Bé, no cal donar-hi més voltes, doncs això ens ha fet grans ha nascut INDEPENDÈNCIA 2013, el mateix col·lectiu de plataformes i associacions populars que ha obtingut resposta per part de molta gent i que seguirà lluitant per TOTS nosaltres, sense excepció...Per tant, esperem que la MANIFESTACIÓ DE L’11 DE SETEMBRE organitzada per aquest col·lectiu sigui més multitudinària que la de l’any passat. 

Cal fer-ho, cal que cada dia, recordem què som i què volem ser!!!! És precís saber el què es vol; quan es vol, cal tenir el valor de dir-ho, i quan es diu, és menester tenir el coratge de fer-ho (Georges Clemenceau, 1841-1929...polític francès, metge i periodista. Va ser Primer Ministre de França en dues ocasions ).