Que hi ha algú?

Bon dia i bon dijous internautes. Escrivia el gran dramaturg espanyol Calderón de la Barca: 'Tanto miedo tengo, que aun para huir valor no tengo'. Una frase que defineix perfectament el comportament de Mariano Rajoy, un mandatari que acostuma a prodigar-se poc i prefereix fer-ho en comptades ocasions i si pot ser en plasma, millor que millor. Donada la repercussió dels famosos papers Bárcenas, clama al cel que el president espanyol no hagi donat una explicació a l'opinió pública i aquest fet ja ha travessat fronteres. El Periódico es fa ressò de l'editorial del 'Financial Times' que veu "imperatiu" que Rajoy expliqui "la veritat" al Congrés de Diputats. I en aquest bonic món globalitzat en que vivim Espanya fa temps que se la miren amb lupa, bàsicament pel rescat econòmic i per la por a que arrossegui la resta de països de la UE cap a la mateixa situació de "bonança" que tenim aquí.

Aquest fet i l'amenaça d'una moció de censura per part del PSOE, ha fet que des de La Moncloa ahir convoquessin els corresponsals de premsa estrangera per donar la seva particular visió de l'escàndol Bárcenas,  sense càmeres ni micròfons, intentant rebaixar la repercussió a nivell internacional.

Sense abandonar la capital del reino, el Congrés acollia ahir l'acord de deu dels onze grups parlamentaris per derogar la llei Wert (LOMCE) quan el PP abandoni el poder. Tot això, una setmana després que la majoria absoluta popular rebutgés les 11 esmenes de la totalitat. Però es clar, hem dit 10 d'onze a favor. I l'altre? UPyD la formació de Rosa Díez i Toni Cantó, que malgrat compartir el seu rebuig, no signà el document perquè no volia coincidir ni amb Amaiur, ERC, CiU ni PNB. Bon vent i barca nova!

Parlant de barques, un dels aficionats al mar i a les havaneres és el fins ahir Delegat de la Generalitat a Madrid, Jordi Casas, el qual va presentar la dimissió del seu càrrec. Casas va quedar-se ben descansat abans de marxar, concedint una entrevista al digital cuartopoder.es, assegurant que Artur Mas i la seva formació han comès un greu error al seguir la via sobiranista. Per l'exdelegat, els polítics actuals se sotmeten a grups independentistes que es manifesten i executen polítiques antisocials. Curiosa opinió tenint en compte el color dels partits governants que han fet les retallades i reformes. Sigui com sigui, la versió oficial de la seva marxa és a causa d'una greu afecció cardíaca. Deu ser que el cor no estima gaire Catalunya i a l'igual que el seu excompany de partit, Enric Millo, batega més pel PP que per CiU.

Acabem parlant sobre les diverses perles que ens depara el dia. La Vanguardia ens mostra la modernització espiritual que està impulsant el Vaticà. Ben aviat i degut també a l'increment en els nombre de malifetes i pecats, l'esglèsia catòlica podrà donar el Perdó a través de Tuiter. Ara només faltarà que inventin combregar des de casa a través d'una emoticona.

Destaquem també la iniciativa curiosa dels restaurantes d'Ikea en Bélgica, els qual seran els primers en servir només carn de porcs "feliços" a partir del 2015. Aquesta és una denominació que es fa servir per aquells marrans que no han estat castrats i s'han criat en comfortables gàbies. D'aquesta manera els animals moriran més feliços i gaudiran de gàbies amoblades amb productes de la marca.