El Peculiar Precipici de l'Alícia

Bon dia i bon dimarts internautes. Charles Dickens va escriure: 'Acostumem a cometre les nostres pitjors debilitats i flaqueses a causa de la gent que més menyspreem'. L'escriptor anglès ho escrivia al S.XIX i avui molts diaris es fan ressò de les paraules d'Alícia Sánchez-Camacho parlant de la debilitat que suposa que el govern d'Artur Mas tiri pel dret...a decidir. Segons la presidenta del PP català 'la Independència és un camí que ens porta al precipici', i en aquest cas i sense que serveixi de precedent estic totalment d'acord amb la líder popular, perquè sense Catalunya, Espanya va directe a l'abisme.

Sánchez-Camacho no voler deixar passar l'oportunitat d'autonomenar-se portaveu oficiosa del president Rajoy, va dir que el govern central no pot autoritzar la consulta ja que aquesta decisió només la pot prendre el Congrés de Diputats. Si això és així, tampoc no els costaria gaire fer ús de la majoria absoluta amb que compta Mariano, el qual ha fet saber que respondrà la carta de Mas 'en el seu moment'.

La modèstia, per tots sabuda d'Alícia, va fer que també es convertís també en consellera "oficiosa" d'economia de la Generalitat perquè va anunciar que negociarà personalment que el dèficit concedit a Catalunya arribi entre l'6 o 1'7%. Quin gran gest d'aquesta patriota, internautes. Malgrat aquesta presa de pèl, el govern català va explicar que si no s'arriba almenys al 2 per cent alehores el 6 d'agost decidiran si continuen prorrogant els pressupostos del 2012.

Però es clar, no cal perdre mai la fe, si més no això és el que també predica el Papa Francesc que en conversa informal amb els periodistes va mostrar el nou tarannà del seu pontificat preguntant-se: 'Si una persona és gai, qui sóc jo per criticar-la?' El Periódico publica aquestes bones paraules, però recordem que la homosexualitat continua essent pecat mortal per l'església catòlica, curiosament quan en el seu sí és on hi ha més membres, disposant segons ha reconegut el mateix Sant Pare d'un lobby gai de pressió dins el Vaticà. I de les dones? Doncs, que han de tenir un paper més important, però de sacerdoci ni parlar-ne.

En el capítol del món distès i desenfadat destaquem vàries perles. La primera ens trasllada al bonic món de la televisió xinesa, que ha decidit emetre el format de 'Gran Hermano', però no amb xinesos sinó amb óssos panda. D'aquesta manera la ratomàquia humana pren un caire més animal i comptarà amb 28 càmeres que des de la reserva de Chengdu retransmetran les aventures i desventures de 150 pandes. El dubte que ens queda és si habilitaran un espai pel confessionari i si els espectadors també votaran als nominats. Ho explica El Periódico.

Impossible no citar una piulada de Miguel Ángel Rodríguez com a segona perla. L'exportaveu del govern espanyol escrivia sense cap mena de mania al Twitter: 'Mientras la buena gente lloraba, Mas escrivía una carta independentista, vaya pieza'. Obviaré massa comentaris perquè ell mateix es desqualifica, però no puc estar-me'n de pensar que 'mentre la bona gent dormia tranquilament, Rodríguez es dedicava a conduir begut xocant pels carrers de Madrid'.

I la darrera però no menys espectacular perla ens la porta El Confidencial, en el que relata l'espectacular robatori de joies a l'Hotel Carlton de Cannes. En una clara reminiscència a la famosa Pantera Rosa que l'any 1964 dirigia Blake Edwards, el lladre va emportar-se'n ni més ni menys que pedres precioses per valor de 103 milions d'euros. A l'estil de l'inspector Clouseau sorpren la gran sabiduria i capacitat d'investigació de la policia de Niça que en la nota distribuida als mitjans 'sospiten d'un home que portava una visera i una bufanda i portava una arma automàtica d'assalt'. Mare de déu internautes, i a mi que m'hagués passat per alt, no hi ha res com tenir bons professionals!