Espanya ja no és cosa de 2

Bon dia i bon divendres internautes. L'historiador britànic Arnold Joseph deixà escrit en un dels seus llibres: 'El major càstig per als que no s'interessen per la política és que seran governats per persones que sí s'interessen'. Potser doncs aquesta desafecció en la partitocràcia regnant a l'estat és el que reflexa la nova enquesta de GESOP per El Periódico. En ella es demostra el desgast dels dos partits majoritaris, m'estalvio el qualificatius de GRANS partits, perquè això comportaria un elogi que cap dels dos es mereixe, ni pels ciutadans enquestats ni tampoc per aquest que us escriu.

El sondeig constata que la desafecció dels electors vers aquestes forces suposaria que només sumarien el 55% de la totalitat dels vots en unes eleccions generals. Aquesta pèrdua de confiança que es traduiria en 68 diputats menys pel PP i 6 per part del primer partit de l'oposició. En canvi, IU, UPyD i ERC augmentarien la seva representació espectacularment. Per tant, el panorama que se'ns dibuixa per l'Estat és que el guanyador necessitarà més que mai fer pactes amb altres formacions de la Cambra que podrien entrar en el proper govern. Temps al temps.

L'altre nom propi de la jornada és el de Narcís Cler, el fins ahir cap del Servei de Trànsit de Girona, que ves per on, fou caçat per un dels radars dels Mossos d'Esquadra, quan circulava a 160 Km/h per l'autopista. La paradoxa del cas és que Cler es traslladava a Barcelona per assistir a una reunió amb el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per parlar sobre seguretat viària. En resum: 300 euros de multa, 2 punts menys i una dimissió acceptada.

En l'àmbit monàrquic, la Casa del Rei era notícia no per l'abdicació de Juan Carlos, sinó pel rentat d'imatge que pretén fer, després de la caiguda substancial de la seva popularitat entre els súbdits. Segons van explicar, el rei d'Espanya no té cap compte a l'estranger. En relació als gairebé 5 milions d'euros heretats del seu pare, La Zarzuela afirma que aquests diners de Suïssa serviren per pagar impostos i els deutes que Juan de Borbón va deixar, tot i que misteriosament s'han extraviat els comprovants de pagament.

D'altra banda, també volgueren fer-nos partíceps del gran 'martiri' que suposa per la família reial el cas Nóos i la molèstia de les esbroncades que han d'aguantar per part, segons ells, de gent maleducada.  Vist el calvari d'aquesta pobre família m'estic plantejant posar-los una espelmeta i pregar per ells, tot i que us confesso que em convenç més la frase de Mark Twain: 'El 28 de desembre ens recorda el que som durant els 364 dies de l'any',

Si entrem en el terreny municipal, no podem obviar el que succeí a Santa Coloma de Gramenet. PSC i PxC tornaven a votar conjuntament una moció presentada per l'Alcaldesa Núria Parlon , tal com ja va passar a l'Hospitalet de Llobregat, no fa massa dies. El que aleshores es convertí en una mala anècdota, sembla que comença a quallar en alguns municipis metropolitans on la immigració hi té un pes considerable. Evidentment, el nexe d'unió entre el partit de Pere Navarro i el gran demòcrata Josep Anglada fou votar conjuntament per 'avançar en una reforma constitucional que garanteixi la unitat d'Espanya'. Bonic binomi el d'aquestes formacions.

Finalitzem el divendres amb les perles del dia. El diari nacional de la Ciutat del Vaticà, L'Osservatore Romano dedica un article a esbrinar les creences religioses de 30 superherois. No sabem el mètode usat per arribar a les conclusions finals per afirmat que Hulk és catòlic, Superman metodista, els 4 fantàstics són jueus, Spiderman i el Capità Amèrica són protestants. Es nota la poca feina d'aquests professionals, però també entenem que aquest tema és més apassionant que descobrir el sexe dels àngels

La segona la trobem a El País, explicant el relleu generacional de muses del PP, ja que la fins ara Norma Duval sembla que ha cedit el testimoni a una altra diva del panorama artístic popular. El diari desvetlla que la gran Leticia Sabater, la amiga de los niños, estaria enviant missives a alcaldes i presidents de diputacions del PP per tal d'oferir-los els seus espectacles musicals, amb el beneplàcit, segons ella d'en Mariano. Un fet que s'ha sabut perquè va enviar per error un correu electrònic amb les seves peticions al president socialista de la Diputación de Jaén enlloc dels seus compis populars de la Diputación de Almería, però es clar, no dóna més de si la pobra.