El disputat vot de Pere Navarro

Bon dia i bon dilluns internautes. 'Prefereixo una bogeria que m'entusiasmi a una veritat que m'abati'. Aquesta frase la deixava escrita al S.XVIII l'escriptor alemany Christoph Wieland i no sabem si és per aquest motiu que Pere Navarro, l'encara líder del PSC ens obsequia sempre amb titulars extraordinaris dignes de les pel·lícules de Woody Allen. I és que el nostre protagonista s'explaiava en l'entrevista concedida aquest cap de setmana a El Periódico, on entre altres reflexions deia que el 2014 serà un any frustrant per a molts catalans, perquè descobriran que el paradís independentista no existeix. Lluny de quedar-se aquí, Navarro acaba autoanimant-se i pronostica que el 2015 serà el proper president de la Generalitat ja que a Catalunya el PSC té un ocult que acabarà manifestant-se en les properes eleccions al Parlament.

A vegades confesso que quan llegeixo el que diu el dirigent socialista i després n'he de fer-ne un resum a La Mossegada, sovint dubto si posar les seves declaracions aquí o a les perles del dia, que no deixen de ser aquell mític fets i gent del mític Salvador Alsius als TN. Tot i així, no deixa de tenir certa lògica el pensament d'aquest gran estadista mundial perquè el vot ocult existeix, i està tan amagat que ningú l'acaba trobant mai, ni tan sols Pere Navarro, el qual segueix creient que la fe mou muntanyes i no s'adona que en el seu cas mou diputats, però a la baixa.
 
El cap de setmana també ha estat prolífic en altres àmbits i hem sabut que Artur Mas finalment ha enviat la famosa Carta  sol·licitant poder fer el referèndum a Mariano Rajoy. Un mer tràmit sol·licitat per ERC i que simplement servirà per corroborar el que tots ja sabem. Un fet que també ho posava de relleu Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, afirmant l'inutilitat del gest i demanant que la consulta s'efectui abans del 31 de maig del 2014. En aquest sentit, Marta Rovira per part dels republicans advoca perquè es faci abans del 18 de setembre, data en que s'efectuarà a Escòcia. Veurem qui acaba encertant-la.

I per les Espanyes, Dolores de Cospedal s'ha volgut mullar pel seu cap, però fins un límit. Un fet que hauríem de llegir entre línies en l'entrevista que publicava l'ABC a la secretària general del PP. A part de despotricat i titllar novament Bárcenas de mentider patològic, Cospedal a preguntes del periodista respon que confia plenament en Rajoy, però que ella només posaria la ma al foc per la seva família. Interessant saber que no les acaba de tenir totes.

I si aquest dissabte i diumenge han estat especialment calents, la situació a Mallorca crema i no només pels focs d'Andratx. Llegim al Nació Digital que el govern balear, encapçalat pel PoPular José Ramón Bauzá ha tornat a la càrrega contra la llengua catalana. Si fa pocs dies es vantava d'haver eliminat la normalització lingüística de Ses Illes, ara hem conegut que el tradicional llaç amb que els ciutadans i escoles adornen els balcons i finestres, tindran prohibit per llei fer-ho amb la senyera sota multa de 10.000 euros. Tot i així, la llei balear permetrà que usin els llacets amb la bandera espanyola, símbol de la unitat pàtria.

Deixem les Balears però no la política PoPular, perquè en el passat consell de ministres de divendres, el govern espanyol aprovava el Projecte de Reforma de l'Administració Local, que rescentralitzarà moltes funcions, eliminant municipis i nombre de regidors. Des del govern de la Generalitat, la seva vicepresidenta, Joana Ortega replicà que no pensen aplicar aquesta reforma i només seguiran la llei catalana al respecte. Curiós que una alta dirigent d'Unió se salti la legalitat espanyola quan en altres aspectes com la consulta només es fixen en la negociació amb l'Estat d'acord amb la legislació espanyola. Però es clar, per alguns la consulta deu ser un tema menor.

No podem deixar passar el tema de la setmana i potser del mes, perquè l'accident ferroviari del tren AVIA a Santiago de Compostela segueix generant informació i en la majoria de casos morbositat per part d'alguns mitjans. Aquesta no és la línia de La Mossegada, però si que volem destacar la informació que publica El Confidencial on s'explica el gran desplegament de càrrecs del govern espanyol i de la monarquia que aprofitaran també per netejar la mala imatge que tenen gràcies a l'àmplia cobertura dels mitjans. M'estalvio els qualificatius perquè segur que a tots us en vindran al cap uns quants no massa agradables.

Entrem en l'àmbit de les perles d'aquest dilluns. Viatgem fins els EUA perquè Renata Shamraveka, assitent personal o personalíssima del multimilionari Todd Meister, casat amb una de les hereves de l'imperi dels Hilton. Després d'haver-li sostret durant dos anys un milió de dòlars amb diverses targetes de crèdit, comprant alegrement joies i viatjans per tot arreu a cos de reina, la justícia li ha exigit la restitució dels diners. I es clar, la noia que és força eixerida ha decidit llançar una campanya per recaptar un milió a través del micromecenatge. N'hi ha que tenen més cara que esquena, o pitrera segons qui ho miri.

La segona ens l'ha servit en safata Rosa Díez en forma de declaració il·luminada, a l'estil de les que ens té acostumats Pere Navarro. Sense despentinar-se, l'exdiputada socialista va afirmar: 'Hi ha milions d'espanyols que són d'UPyD i no ho saben'. Suposo que no està de més recordar aquella frase bíblica que diu 'Perdona'ls pare, perquè no saben el que fan'.
I la darrera perla també és sensacional i ens ve a recordar aquell senyor baixet i amb bigoti que durant 40 anys apareixia als segells de correus i a les monedes. El Huffington Post explica la polèmica que un peix de 21 kg ha generat a Rússia després que el seu presumpte pesacador l'hagi exhibit orgullòs i triomfant. Una proesa que a molts russos els ha fet dubtar i ha obligat al Kremlin a corroborar l'autenticitat d'aquest fet. A casa ens ha recordat en gran manera aquells submarinistes que en temps del dictador enganxaven els peixots a su Excelencia fent veure que era tot un crac. Però es clar, què se'n pot esperar, amb perdó, d'un fill de Puttin, Internautes?