La 'Marca España' fa aigües

Bon dia i bon dilluns internautes. El president Abraham Lincoln diguè en un dels seus discursos: 'Es pot enganyar a alguns sempre i a tothom algun temps, però no es pot enganyar a tothom tot el temps'.  I per si algú no ho tenia clar o volia sentir-se enganyat, divendres passat el Palau Sant Jordi reivindicava novament la identitat catalana després que sonés l'himne espanyol en la inauguració dels Mundials de Natació que se celebren a Barcelona. Tal com detalla El Punt Avui la cerimònia no estigué exempta de polèmica, ja que ni la Casa Reial ni cap membre del govern espanyol hi assistiren, passant a tenir com a autoritats a Artur Mas i Xavier Trias.

No sabem si aquesta absència de deu a les previsions del que podria passar, però el que quedà palès és que Catalunya, o si més no bona part dels asssitents a l'acte, xiularen i cridaren amb totes les forces quan per la megafonia s'escoltaren les notes de l'himne. Ben diferent fou la reacció posterior al sonar Els Segadors, ja que bona part del públic el cantà d'empeus de forma emotiva. I tot això, mentre moltes llars d'arreu del món observaven atònits el comportament estrany d'uns ciutadans que reclamaven la llibertat amb pancartes i banderes que no eren precisament espanyoles tal com es pot veure en aquest vídeo.

Deia el meu avi que 'de mica en mica s'omple la pipa, i de gota en gota s'omple la bota', i els milions de litres de la piscina evidenciaren a la comunitat internacional i a l'espanyola que la veu dels catalans no es pot fer callar ni sota l'aigua. Tot i així, hi hagué algú al que li tancaren la boca poc després de publicar aquesta insultant piulada al Twitter: 'Catalanes de mierda, no se merecen nada'. Aquesta sortida de to no la va fer un qualsevol, sinó Juan Carlos Gafo, fins divendres director adjunt de la Marca España. Marca que darrerament està força gafada com el cognom del seu número 2, diplomàtic de professió i exambaixador a diversos països, el qual no va poder reprimir els seus instints al veure el rebuig generat per la Marxa Reial. Poques hores després era cessat pel ministre García-Margallo i criticat per una 'catalana il·lustre', la gran Carme Chacón escrigué en un tuit que havia regalat un triomf als fanàtics. Es nota que l'exministra castrense continua portant Catalunya dins el seu cor, però tan endins que ni se la veu.

I si fa un moment parlàvem del titular de la cartera d'Exteriors, fou precisament ell qui anuncià dissabte que el president Rajoy donarà explicacions sobre el cas Bárcenas on i quan ell ho cregui més oportú, és a dir, quan li doni la gana. Un fet que segons les fonts, podria ser el 31 de juliol en una sessió de control extraordinària al Congrés, per tal que no es converteixi en un monogràfic que encara el cremaria més.

'Sortir del foc per caure a les brases', aquesta és la sensació que continua donant el PSC que, tal com apuntàvem divendres, veia com agents de la Policia Nacional registraven la seu del carrer Nicaragua després que la jutgesa del cas Método3 imputés també la gerent de la formació socialista. Malgrat han estat diversos els grups que han reclamat a Pere Navarro la seva compareixença al Parlament per donar explicacions, aquest s'hi ha negat rotundament.

Entrem en l'apartat de les perles d'aquest dilluns parlant de l'estrany comportament d'aquest mateixa formació, perquè Tarragona i Torredembarra, separades només per 19 km, votaren l'una en contra d'adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i l'altra a favor. Segueix la coherència interna a Can PSC.

La segona perla ens la brinda un breu publicat per Nació Digital on llegim que la Guàrdia Civil de Canovelles no ha penjat la bandera 'roja y gualda' en el màstil de la caserna. Estem a l'expectativa sobre si la Sra. Delegada del Gobierno de España, enviarà la Policia Nacional a hissar la bandereta ja que ni els homes de verd s'han dignat a posar-la. No anem bé Sra. de Luna, no anem bé.