Desconcert a la "Romana"

Bon dia i bon dimarts internautes. Ara fa més d'un segle el gran poeta francès Charles Baudelaire escrivia: 'La irregularitat, és a dir, l'inesperat, la sorpresa o l'estupor són elements essencials i característics de la bellesa'. I es clar, tot allò que se surt del guió desconcerta especialment Mariano Rajoy que es veu superat pels esdeveniments i ahir per la pregunta incòmode d'un periodista romanès sobre el cas Bárcenas. El Huffington Post evidencia el desconcert del president en la compareixença amb el primer ministre romanès, Victor Ponta.

Els experts en comunicació no verbal tingueren feina amb les nombroses expressions de Rajoy, que per resumir-ho, podríem dir que no sabia on amagar-se i buscava desesperadament la mirada del seu cap de premsa i assessors. Al final, l'actual titular de La Moncloa va anunciar que té previst comparèixer al Congrés perquè els ciutadans estan "inquiets" i vol donar la seva versió del fets.

Aquesta concessió que en altres països és una obligació no ve per la bona voluntat ni pel desig d'una major transparència, llei que per cert encara està aparcada, sinó per les enquestes demolidores que farien baixar fins a 15 punts al PP. Però al marge d'aquesta dada, el més preocupant pels assessors de Moncloa és que els ciutadans, incloses els votants PoPulars, dónen més crèdit a les revelacions de l'extresorer Luís Bárcenas que al líder del seu partit.

De tots és sabut que malgrat la dita, no tothom està a les verdes i a les madures. Això és el que denunciava obertament Dolores de Cospedal en un acte organitzat, curiosament, pel diari La Razón. Després que algunes veus del partit l'hagin qüestionat a ella i al mateix Rajoy, la secretària general de la formació va dir que 'a alguns els fa por i vergonya defensar ara el PP i això els fa crèixer políticament'. Un missatge en clau interna de cara a dos noms ben concrets: Soraya Saénz de Santamaría i Esperanza Aguirre.

I de la capital del reino, tornem a cap a terres més properes, perquè Josep Rull apostava per celebrar la consulta el segon semestre del 2014. El secretari general de CDC també anuncià que pensen complir amb el pacte amb ERC i estima que el desembre d'enguany podrà fixar-se la pregunta del milió. La bona notícia és que precisament avui el Parlament de Catalunya comença a tramitar en comissió la Llei de Consultes Populars, per tal que el novembre ja hagi estat aprovada i serveixi com a instrument legal quan Madrid no autoritzi el referèndum. Sigui com sigui, esperem que tinguin un pla B en forma de DUI en cas que el TC del popular Francisco Pérez de los Cobos declari inconstitucional la llei de la cambra catalana.

Finalitzem La Mossegada amb tres notícies disfressades de Perles. El Periódico explica el cas d'una dona anglesa que fou multada per entrar a cavall en un McDonald's, després que no li servissin la comanda a l'àrea de McAuto, segurament perquè el vehicle que conduïa no tenia prou cavalls.

Interessant és la segona perla arribada també des del Regne Unit on el diari The Guardian ha decidit crear per aquests dies d'exaltació monàrquica una versió republicana. D'aquesta manera, el rotatiu omet les farragoses i ensucrades informacions sobre el naixement del fill del príncep William i Kate Middleton.

I la darrera notícia ens la porta El País que explica la història de Fernando Olmos, el falconer de l'Aeroport fantasma de Castelló, un aeròdrom que ha estat notícia per la manca d'avions i ara també per la inculpació d'aquest treballador acusat de contraband d'espècies protegides i falsificació de certificats oficials. Us deixo amb la reflexió de Groucho Marx: 'Només hi ha una manera de saber si un home és honest. Se'l pregunta. I si respon sí, ja se sap que és corrupte'.