Nedar i guardar la roba

Bon dia i bon dimecres internautes. Deia Winston Churchill que 'El polític ha de ser capaç de predir el que passarà demà, el mes pròxim i l'any que ve, i d'explicar després per què no ha passat'. Però es clar, això si seguim la filosofia britànica i no l'espanyola, ja que el president Mariano Rajoy no es caracteritza precisament per donar explicacions i molt menys per la seva capacitat. Ahir, fora de micròfons i de càmeres explicava pels passadissos del Congrés que no li va agradar la imatge independentista del Camp Nou i afegí que pensa llegir-se, no amb carinyo, però sí amb atenció, la missiva que li enviarà Mas en els propers dies. Això sí, respondre-li ja són figues d'un altre paner. Tot i així, el conseller de Presidència, Francesc Homs, negava la possibilitat d'enviar la carta a organismes internacionals tal com reclama ERC, segons ell perquè cal seguir el full de ruta i no es pot jugar ara amb tacticismes. El que és evident, és que si no s'internacionalitza la consulta tenim poques possibilitats de que es pugui realitzar, ja que des de Madrid no ens ho posaran fàcil i caldria donar a conèixer formalment tots el passos a l'exterior per trobar certa ampara, evitant d'aquesta manera la paret infranquejable del govern espanyol. Però es clar, encara tenim dirigents que pensen que la roba bruta s'ha de rentar a casa, malgrat ja no tinguem ni rentadora.

Parlant de brutícia, la que publicava a internet el PP d'Altafulla comparant l'acte de l'Assemblea Nacional Catalana amb els mítings de l'Alemanya de Hitler. La resposta a la defensiva que Alicia Sánchez-Camacho donava als periodistes era molt en la seva línia d'espolsar-se les puces i girar la truita a un fet insultant i menyspreable. Es dóna la coincidència que aquesta secció local ja va comparar en el seu dia els nazis amb Solidaritat per la Independència. La hipocresia de la presidenta del PP tinguè com a víctima als mitjans de comunicació, als quals acusà de convertir l'anècdota en categoria, afegint després que són molt més preocupants els continguts independentistes que segons ella apareixen als webs de la Generalitat. Com sempre, la Sra. Camacho fent ús d'arguments inconsistents que són un insult a la intel·ligència.

La gran notícia d'ahir fou sorprenenment una nova baixada de l'atur, que es tradueix 25.000 persones menys a Catalunya i 127.000 a Espanya. Tot i així, com deia el poeta 'No és or tot el que llueix', perquè aquesta dada no té en compte el nombre de persones que jan no estan apuntades perquè se'ls  ha acabat el subsidi. En aquest sentit El Huffington Post publica un interessant article sobre el maquillatge en les dades de reducció de la desocupació.

 
L'altre gran titular de la jornada de dimarts ens el porta El Confidencial  fent-se ressò de la imputació de l'exministra de Foment, Magdalena Álvarez, que agafà amb el pas canviat als dirigents socialistes. Aquesta nova imputació dictada per la jutge Alaya s'afegeix als altres 29 alts càrrecs de la Junta d'Andalusia que també es troben en la mateixa situació que Maleni. La preocupació al PSOE Andalús i Nacional és tal, que les males llengües ja apunten que l'encara president la Junta hauria renunciat a presentar-se perquè podria ser el proper imputat en el cas dels ERE's.

Finalitzem la crònica en forma de perles. Ahir la La Sexta ens oferia un document sensacional sobre els companys que Luis Bárcenas té a la presó de Soto del Real. Segons un dels presos la imatge d'estirat i prepotent que té l'extresorer del PP no és l'autèntica, sinó que 'és un heroi, un tio genial que té roba, diners, té de tot. Si algun dia treu el dossier segur que Rajoy i Cospedal se'n van'.  Sembla doncs que Bárcenas segueix fent gala de la seva habilitat en les relacions públiques, no sabem si amb l'ajuda dels seus famosos sobres.

La segona té com centre a dos menors. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha denunciat al BBVA perquè l'entitat bancària estaria reclamant el pagament d'una hipoteca a dos nens de 4 i 9 anys respectivament. Els infants haurien quedat orfes de pare i no haurien pogut cobrar l'assegurança de vida perquè segons BBVA no estava al corrent de pagament. Pel que es veu, el camí obert fa uns dies per hisenda reclamant pagaments a menor, comença a marcar tendència al sector privat.

I després de tots disbarats i despropòsits, fem una "ullada" a la informació de Libertad Digital, la qual es pregunta on estan els ulls d'Albert Einstein. Segons expliquen, el mateix metge que li féu l'autòpsia al pare de la teoria de la relativitat, li extregué el cervell i el passejà en el maleter del seu cotxe pels Estats Units. Això sí, tingué el detall de portar-li els ulls a l'oftalmòleg habitual del científic.