Nou encert del PSC

Bon dia i bon dijous internautes. Escrivia Confuci que 'L'home que ha comès un error i no el corregeix comet un altre error major'. Veient les darreres notícies sembla que aquest consell del filòsof xinès no l'acaben de tenir massa en compte a Can PSC. Aquesta excusa barata d'atribuir totes i cadascuna de les votacions en contra del dret a decidir o en contra de l'ús preferent del català a l'Administració no pot seguir essent l'argumentació del Partit dels Socialistes de Catalunya. Ahir nou episodi que torna a mostrar el tarannà menys catalanista que mai d'aquest nou PSC, liderat encara pel gran estadista Pere Navarro.

Tal com llegim a La Vanguardia, la bona notícia, malgrat el vot negatiu d'aquesta formació i del PP, és que l'ajuntament de Barcelona aprovà per la mínima (21 a 20) la moció presentada per ERC-DCAT per a que el cap i casal de Catalunya s'hagi adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. I el president del grup municipal socialista on era? Jordi Martí, ferm partidari de la consulta, va optar per abandonar el ple moments abans d'efectuar-se la votació, mostrant el seu desacord amb l'opció triada pel seu partit.  Diuen els savis que 'tal faràs, tal trobaràs', no és d'estranyar doncs que els autoanomenats 'catalanistes progressistes' i ara també 'federalistes', vegin dia a dia com augmenta la desafecció amb la ciutadania.

En el terreny dels successos ens fem ressò del tràgic accident ferroviari a Galícia. Al marge de solidaritzar-nos amb víctimes i familiars del succés, cal denunciar el lamentable error en el comunicat de condol emès per La Moncloa. El Periódico explica com el document finalitza amb un paràgraf que fa referència a la pèrdua de vides humanes al terratrèmol de Xina. D'això internautes a casa en diem manca de sensibilitat, i referma la manera de fer d'un govern que fa ús i abús del 'copiar-enganxar', fins i tot en casos dramàtics com aquest.

Si ahir parlàvem àmpliament de les rebaixes d'estiu que està fent el Tribunal Suprem, avui tampoc ens n'escapem, tal com explica el Huffington Post, a través del qual ens assabentem de les raons que han portat als magistrats a arxivar una altra causa contra un política, en aquest cas Yolanda Barcina. D'aquesta manera, l'actual presidenta de Navarra i líder d'UPN, es lliura de les acusacions que apuntaven al cobrament irregular de dietes de Caja Navarra, un fet que el Suprem no ha tingut en compte degut a la 'inexistència de delicte'. Anar sumant. Qui serà el següent en salvar-se?

Arriba el moment de les perles del dia. La primera ens parla del nou costum que està arrelant entre les parelles britàniques. Segons una enquesta realitzada en aquell país, el 62% de les dones i el 48% dels homes admet haver interrumput l'acte sexual a causa del mòbil. Les causes són diverses: respondre a una trucada, consultar un email, realitzar una trucada o actualitzar el facebook. Els experts ja han denominat com a FOMO (fear of missing out) al fet de no voler perdre'ns qualsevol cosa que ens ofereix aquest petit enginy. Després d'això, resulta fàcil arribar a la conclusió que potser disposarem dels millors Smartphones (telèfons intel·ligents), però nosaltres cada cop som més babaus.


La segona perla també ens arriba des de terres foranes. El Singular Digital esmenta un article publiat a Los Angeles Times on expliquen el fet diferencial català, després que el redactor es passegés uns dies per la geografia catalana en bicicleta. L'autor destaca la llengua, tradicions i costums força diferenciats dels espanyols. Sens dubte, aquest tipus de reportatges són una de les millors maneres de donar a conèixer la realitat del nostre petit país a l'exterior i de donar-nos un cop de mà. Tot i que com deia el poeta 'Si busques una mà que t'ajudi, búscala al final del teu braç'.