El Verí s'escampa

Bon dia i bon dimecres internautes. Deia el periodista i humorista Tristan Bernard que 'Els amors són com els bolets, que no sap un si són verinosos fins que ja els ha menjat i és massa tard'. Això precisament és el que aquests dies estan patint els dirigents del PP, un enverinament en tota regla fruit de la venjança del fins fa poc el seu extresorer. I com que a la presó hi té moltes estones mortes, Don Luis ha decidit fer-se cantaire per allò de 'qui canta els seus mals espanta', encara que sigui a través de El Mundo. 

Però com a persona metòdica, malgrat l'hagin enxampat amb més d'una quarantena de milions a l'exterior, Luis Bárcenas es reserva més d'un às a la màniga per tal de renegociar la seva sortida de la garjola. Ahir Jordi Basté (RAC1) realitzava una magnífica entrevista a Miguel Duran, un dels advocats del cas Gürtel que ha fet amistat sobrevinguda amb la persona més odiada pel PP i part de l'estranger.

Després d'escoltar el lletrat, queda clar que el seu recent amic segueix jugant les seves cartes (marcades) i en aquesta partida es veu que no només compta amb el suport del diari El Mundo, sinó també d'aquell sector ultra conservador que no acabà d'assimilar la victòria de Rajoy dins el PP. I es clar, un dels caps visibles d'aquesta insurrecció és Esperanza Aguirre, que no deixa d'aprofitar els moments de debilitat de Mariano per tal de fer més sang i mostrar-se com la gran Esperanza blanca, seguint la línia de l'altre gran salva pàtries que presideix la FAES i de "cuyo nombre no quiero acordarme".

Ahir, l'encara líder del PP madrileny va afirmar que 'si hi ha hagut irregularitats cal reconèixer-les i fer neteja'. Un fet aquest difícil que es produeixi, vist el tarannà d'un president que enlloc de donar la cara s'escuda en el silencis i les pantalles de plasma, com molt bé recull la informació de El Periódico on veiem les reaccions de diversos mitjans internacionals que obren les seves edicions parlant de la patata calenta que té el president del govern a les mans.

I es clar, tot això afecta a aquesta gran obsessió que té el govern d'Espanya, evidentment després de Catalunya, que és la marca Espanya, la qual pot trastocar aquesta recuperació econòmica tant anhelada. El culpable de tots els mals de la humanitat ha passat a tenir 2 candidats, Artur Mas i Luis Bárcenas. Amb tot això, el ministre amb somriure sorneguer, altrament dit de hiena, tornà a deixar anar una altra de les seves afirmacions gratuïtes. Montoro es depatxà a gust dient que 'els serveis públics de Catalunya es mantenen gràcies als diners que li dóna l'Estat. El titular d'Hisenda, lluny de callar segueix mantenint l'actitud xulesca i perdona-vides, i ara se sent un milhomes amb els diners dels altres, ja que segons ell, els catalans vivim gràcies a la caritat del govern espanyol.

Acabem amb diverses perles de l'actualitat. La primera en forma de disculpa malintencionada, perque després que un internauta descobrís l'engany que el partit d'Albert Riverda havia fet al seu Facebook, ahir finalment demanaven un perdó disfressat. No fa massa, C's havia penjat una foto on s'acusava al govern català d'adoctrinar els alumnes, amb diverses banderes estelades. Doncs bé, resulta que en realitat era una fotografia d'un taller de l'ANC al Berguedà. I com que aquesta manipulació quedava lleig, la formació de Rivera i Cañas han dit que havia estat un error però que igualment s'adoctrinava nens perquè l'Assamblea Nacional Catalana fa tallers subvencionats amb diners públics. Ja ho diuen, que qui ho té al néixer no ho deixa al créixer.

La segona perla ens descobreix novament l'habilitat de Gerard Piqué en el joc, però aquest cop de pòquer. Segons el diari El País, el defensa del Barça es troba a Las Vegas disputant les Sèries Mundials de Pòquer (WSOP). De moment al jugador no li va malament ja que ha superat diverses fases del torneig, triplicant el nombre de fitxes amb les que començà. Es dona la circumstància que l'any passat Piqué va quedar tercer en el mundial celebrat a Barcelona. Deu ser que sempre li surt l'As de Pique-s.

Finalitzem amb la decisió de l'Ajuntament de Barcelona que ha anunciat la repetició de l'examen d'accés a les 113 places de la Guàrdia Urbana. Diuen les àvies que 'qui no té un all té una ceba' i si les universitats catalanes van cometre errors en les proves de la selectivitat d'enguanys, la policia local de Barcelona va permetre irregularitats en aquestes proves d'accés que curiosament també es realitzaven a les aules universitàries. El més greu és que bona part dels 7.000 aspirants feren ús de mòbils, tauletes i altres enginys per copiar alegrement aquestes proves. Si això ja és prou preocupant, potser ho és més el fet que el nivell de la prova equivalia a un 2on d'ESO, per tant quina por estar en mans de futurs agents de la llei que es veuen en la necessitat de copiar. Com deia una castissa '¡Que nivel Maribel!'