Fins quan?

MAGDA PICAÑOL OLIVA
OPINIÓ 
 
Sembla ser que amb la que ha caigut i la que està caient, el Govern de la Generalitat no troba encara prou excuses per convocar un Referèndum amb urgència o per Declarar la Independència Unilateralment. El secretari d’organització de CDC, Josep Rull, ha declarat que la consulta es farà el segon semestre de l’any vinent, segons ell per ampliar majories. 
 
Potser en lloc d’ampliar majories, pretenen desencantar la ciutadania...Malgrat estan lluny d’aconseguir-ho, ans el contrari.

També hi ha posat cullerada el Sr. Duran Lleida que amb una nova rebequeria de les seves ha assegurat no saber-ne res de la consulta del segon semestre del 2014 i ha dit que Convergència no podrà decidir-ho sola...Cada dia em fa més pena aquest home!...Tal i com deia l’escriptor sicilià Giuseppe Tomasi di Lampadusa “les gelosies personals, el ressentiment carrincló contra el cosí despreocupat, del ximple contra el noi espavilat, es dissimulaven amb argumentacions polítiques

Per altra banda, el Consell Assessor per la Transició Nacional es planteja en el seu primer informe que lliurarà al Govern de la Generalitat el proper dia 25 d’aquest mes, entre d’altres opcions, la Declaració Unilateral d’Independència...Ja era hora que aquesta opció estigués present al Govern, encara que ho esmentin com l’últim recurs i un cop fracassades les altres opcions. Entre la resta d’opcions destaca la convocatòria d’eleccions plebiscitàries si l’Estat espanyol avorta la consulta pel Dret a Decidir. En aquestes “suposades” eleccions els partits partidaris de la Independència haurien de presentar-s’hi compromesos a impulsar-la... Una oportunitat més per deixar que els partits que s’han sumat al carro independentista tornin a fer de les seves? ...

El temps passa de pressa, sense manies, però sembla ser que no en som prou conscients. Estem en un moment de profunda crisi econòmica, però també patim una greu crisi de valors que fa que ens haguem d’estar empassant contínuament la porqueria dels altres. Si no que li preguntin al Sr. Gafo, director adjunt de la “Marca Espanya”, que ha punxat a Europa, i que ha tingut el valor de dir o “tuitejar” el què molts pensen de nosaltres “ Catalans de merda. No es mereixen res”...Si, ha estat destituït, però el més greu és que aquesta mena de gentalla té el suport de La Caixa, Mango, Repsol, Planeta, etc...Tot plegat per llogar-hi cadires! La diplomàcia espanyola està en hores baixes, doncs el ministre García-Margallo ha hagut de destituir tres alts càrrecs per conducta poc exemplar...El mon cada vegada té més clar que Catalunya no és Espanya.

Tanmateix tampoc es quedava curt l’alcalde del PP del poble de Callosa, que anomenant “merdes” als catalans, etzibava al mur del Facebook “ que els donin la punyetera independència a aquests merdes i que ens deixin tranquils ,ja! ( però que es construeixi un mur de deu metres d’alçada per no veure’ls més)”...Ha dit que no pensa demanar perdó, i que no ho diu per tots els catalans, doncs és amic de la Sra. Sánchez Camacho i d’altres catalans com ella...En primer lloc, tant de bo sigui ja Sr. Pérez Trigueros, no sap com en seriem de feliços i, en segon lloc, poc coneix als catalans si a la Presidenta del PPC la considera com nosaltres...Això si, val a dir que aquest personatge, manté un munt de vestigis franquistes al seu poble.

Amb tot aquest seguit de despropòsits, dels que hi ha hagut i dels que ben segur hi haurà, no ens queda massa arguments per seguir tibant la corda...estem cansats, molt cansats d’aguantar tant menyspreu i no poder gestionar els recursos econòmics, lingüístics, culturals i polítics que ens son propis...Per la seva banda, Carme Forcadell i Muriel Casals, ja han demanat que la Consulta es faci el més aviat possible, però la ciutadania comença a bellugar-se en un altre sentit, la DUI. I ja no només amb paraules, sinó amb fets!

Per això, a banda de la Cadena Humana i de la “Macro manifestació” del dia 11 de setembre, també cal donar tot el suport, independentment d’ideologies i de partidismes, a la Concentració per una Declaració Unilateral d’Independència per Aclamació Popular ( DUIAP) que tindrà lloc el 14 de setembre, en un lloc encara per determinar, i la seva durada serà indefinida. Podeu trobar més informació, fer les vostres aportacions i donar opinions d’aquesta iniciativa popular fent clic aquí (busqueu l’esdeveniment a Facebook i cliqueu l’enllaç)

Volem que tot Catalunya hi participi a partir d’ara mateix!!!!!

"Promet-me que sempre recordaràs això: ets més valent del què creus, més fort del que aparentes, i més llest del què penses" (Cristopher Robin, personatge de ficció creat per AA Milne)