Bon dia i bon dijous internautes. 'El problema de ser pobre és que t'ocupa tot el temps'. Així d'irònic es mostrava el pintor nord-americà Willem de Kooning a l'escriure sobre la pobresa. Aquesta manca de riquesa augmentada per l'epidèmia de la crisi s'ha vist perfectament reflexada en les dades recents de l'Agència Tributària que avui mostra El Confidencial, on llegim que són gairebé 7,5 milions de declarants de l'IRPF que han deixat de ser mileuristes. Un fet que no convida gaire a l'optimisme si tenim en compte l'elevat nombre d'aturats al país número 1 en la desocupació europea, sumat a la devaluació de les condicions laborals d'aquells que encara tenen feina. Amb aquestes perspectives, entenem el que cantava Facundo Cabral : 'Mira si serà dolent el treball, que han de pagar-te perquè el facis'.
Al marge d'aquestes dades, la notícia que prenia volada al llarg de la jornada passada fou el periple que hagué de passar el president bolivià, Evo Morales. El mandatari resultà víctima d'un rumor que apuntava que l'avió presidencial acollia el famòs exespia Edward Snowden. Evidentment, l'exagent de la CIA no es trobava a l'aparell, però el via crucis diplomàtic que va haver de passar Morales fou monumental, ja que per la simple sospita el seu avió no pogué sobrevolar Portugal, França i Itàlia, i això provocà que hagués de fer un aterratge d'emergència a la capital austríaca. I aquí arriba la polèmica amb Espanya, ja que el ministreri d'Exterior també volia saber si Snowden viatjava amb el president. La tàctica tan sibilina que tingué la diplomàcia espanyola, imagineu-vos la intel·ligència, fou enviar l'ambaixador espanyol a Viena a l'aeroport on aterrà Morales i demanar-li si el convidava a un cafè a l'interior, cosa que el Primer dels bolivians es negà, afortunadament.
I el president espanyol què hi deia en tot això? Amb la seva eloqüència habitual, treia ferro a l'assumpte i ho despatxava dient que 'al comprovar-se que no hi havia Snowden, es tracta d'un debat artificial'. Donada la repercussió del cas, sobretot a l'Amèrica llatina, per haver tractat el president d'una nació d'aquesta manera, no us estranyi que Bolívia torni a ser notícia per noves expropiacions d'empreses europees. No cal que us digui de quins països, oi?
El que sí s'hauria d'expropiar literalment és l'article d'un altre 'gran amic de Catalunya', el periodista Hermann Tertsch, que en un article a l'ABC,
diu "quan tens a 90.000 persones disposades a sacrificar un
dissabte en un camp de futbol per escoltar Dyango i Peret, però sobretot
Ramoncín i Paco Ibáñez, estàs a prop ja de la fase de reclutament de
comandos suïcides per a la conquesta de l'harem particular de verges al
Més Enllà". Si vam començar essent com els nazis i ara ja som 'gihadistes', suposo que el següent estadi serà directament estar encarnats en Llucifer.
Per concloure La Mossegada, què millor que unes perles? Si l'article de Tertsch us ha fet posar de mala lluna, permeteu-me parlar d'una altra Luna, de nom Maria de los Llanos. La Delegada del Govern espanyol a Catalunya ha decidit seguir els seus principis i canviar de casa. Després de 9 anys sense utilitzar-se, la residència de la delegació del govern a Pedralbes tornarà a ser ocupada per la seva titular, això sí, amb les reformes pertinents, perquè ja coneixem els gustos d'una senyora que afirmava no fa massa : "Es importante que haya pijos y ricos son los que gastan". Segur que a Pedralbes s'hi trobarà com peix a l'aigua. Ho publica el diari ARA.
A El País ens sorprèn una notícia que posa en dubte la credibilitat d'una alcaldesa famosa per l'anunci d'Aquarius, en el qual presumia de no utilitzar el cotxe oficial. Doncs bé, resulta que Elena Biurrún sí que el fa servir i així deixa en entredit la màxima que sobre publicitat :'Si ho diu la televisió deu ser veritat'.
I la tercera i última perla ens la serveix el El Huffington Post que explica les possibles causes 'reals i reials' de l'abdicació del rei Albert II de Bèlgica. Segons recull el diari digital, el rei de 79 anys podria haver abdicat per 2 raons de pes. La paternitat que li reclama Delphine Boël de 45 anys, fruit d'una relació fora del matrimoni; i per l'escàndol de la seva cunyada, la reina Fabiola que hauria evitat pagar impostos a través de la fundació privada 'Fons Pereos'. En fi internautes, ja se sap que a vegades la corona pot arribar a ser d'espines si no s'abdica a temps.