'Las verdades del Bárce-ro'

Bon dia i bon dilluns internautes. 'Vas dir mitja veritat? Aleshores diran que menteixes dues vegades si dius l'altra meitat'. El poeta Antonio Machado ho deixava escrit i ens serveix per reflexionar sobre la informació que el diari El Mundo ha publicat aquest cap de setmana. En ella, el seu director revela la llarga conversa de 4 hores que mantingué amb Luis Bárcenas. Segons el rotatiu de Pedro J. l'extresorer del PP, empresonat des de fa uns dies a Soto del Real, revela que efectivament durant 20 anys el partit va finançar-se il·legalment, gràcies a les donacions interessades de constructors que rebien adjudicacions de les institucions on governaven els populars. 'Las verdades del barquero' no sabem si arribaran a ser les de Bárcenas, però és evident que 'Luis el Cabrón' ha començat a jugar les seves cartes i a tirar de la manta a través de El Mundo, sense estalviar-se comentar que amb tota la documentació que ha anat desant, com una formigueta, podria fer caure el govern i la seva enemiga, Dolores de Cospedal, la qual també hauria rebut presumptament una comissió de 200.000 euros en una adjudicació d'un servei d'escombraries a Castella-La Manxa. Veurem com respon el PP en els propers dies, perquè de moment tothom ha evitat pronunciar-se. De moment ja s'ha obert la caixa dels trons. En parla abastament del tema el diari digital E-notícies

I dels trons a la calma més absoluta. D'aquesta manera i amb gran èxit se celebrava a L'Hospitalet la Conferència Nacional d'ERC en que parlaren del model de país que volen construir a partir d'una república.  Al marge de convidats d'altres partits i organitzacions, destacà el jutge Santiago Vidal, que es mostrà ferm defensor del dret a decidir i advertí que si al final envien la Guàrdia Civil a Catalunya, el poble sortirà en defensa de les institucions malgrat no pensi el mateix un tal Alejo. D'altra banda, Oriol Junqueras aprofità per fer una crida a la unitat dels partits sobre el dret a decidir i el posterior procés cap a la independència, que segons el líder republicà, ja s'hauria proclamat si governessin ells. A més de reivindicar la república, el president d'ERC demanà una rebaixa de l'IRPF per a les rendes més baixes i torna a apostar per fer una pregunta única, clara i concisa.

No opinava el mateix divendres passat Núria de Gispert en una entrevista al 3.24. La presidenta del Parlament de Catalunya seguia la línia marcada per Unió i afegia que no veuria amb mals ulls que la consulta tingués múltiples preguntes, no sabem si poc clares i poc precises. I diumenge, Ramon Espadaler feia una altra revelació que realment ens trencà tots els esquemes. Resulta que UDC descarta totalment la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) i eleccions plebiscitàries. Gran sorpresa internautes! A més diu que aposten perquè la consulta es faci segons la legalitat i d'acord amb l'Estat. I nosaltres que a casa, sempre, sempre havíem pensat el contrari, deu ser que no els miràvem amb bons ulls.

Parlant d'ull o de mal d'ulls el que deuen haver fet alguns militants del sector catalanista del PSC al PSOE, després de celebrar-se el Congrés Territorial a Granada, que havia de servir per integrar les propostes dels socialistes catalans. Doncs com era d'imaginar hi ha hagut unanimitat de tots el barons per no reconèixer el caràcter plurinacional de l'estat, per no aplicar el principi d'ordinalitat que revisaria la solidaritat econòmica aportada per cada regió, i per no incorporar el dret a decidir. En fi, un èxit clamorós de l'encara líder del PSC, Pere Navarro, que tot i així, en sortí molt satisfet, com era d'esperar en ell.

Les perles d'aquest dilluns ens acosten a l'actualitat sorprent i absurda. Libertad Digital explica que un poble de 84 habitants a Salamanca ha construït un bonic i acollidor complex esportiu d' 1,5 milions d'euros. Així, els vilatans de Sardón dels Frares podran gaudir vàries piscines, 1000 m2 d'instal·lacions cobertes , un bar restaurant i 5 apartaments. 'La casa es grande' internautes, o si més no el Poliesportiu.

Al Nació Digital ens expliquen l'ocurrència d'un home turc que ha dissenyat un casc-gàbia per deixar de fumar, després de patir diverses recaigudes. Només la seva dona i la filla disposaran de la clau. Un invent que ens recorda el mític cinturó de castedat tan emprat en l'edat mitjana. Esperem però que no es desvirtuï i acabin portant-lo a casa nostra, no fos cas que als independentistes en condemnin a estar muts i a la gàbia.

El que no callà fou un matrimoni de jubilats que assistí diumenge a l'acte d'ERC celebrat a La Farga. Un fet normal o no, si tenim en compte l'efecte crida, ja que no foren les proclames independentistes ni l'oratòria d'Oriol Junqueras, sinó l'aire condicionat que calmava la caloreta que es vivia a l'exterior. En fi, almenys serví perquè els jubilats s'adonessin que la independència també portarà aire fresc al país.