Suma, resta, multiplicació i 'división azul'

Bon dia i bon divendres internautes. 'La diferència entre una democràcia i una dictadura és que en una democràcia, primer votes i després reps ordres. En una dictadura no has de perdre el temps votant'. Així de clar ho expressava l'escriptor i poeta nord-americà Charles Bukowski. Però a casa nostra sembla que hi ha nostàlgics que encara estan una mica confosos a l'hora de discernir entre passat i present.

Si repassem la història, trobem un capítol força fosc a l'Espanya dels anys 40, perquè el 1941 el general Franco ordenà la creació de la División Azul, en la qual prop de 45.000 espanyols lluitaren amb l'exèricit de Hitler al front oriental de Rússia. 
Ja en plena democràcia, o si més no, el que més s'hi assembla, la delegada del govern,  Maria de los Llanos de Luna, torna a l'actualitat informativa després de la publicació d'unes fotos fetes a la festa del 169è. aniversari de la Guàrdia Civil a Catalunya. En l'esdeveniment castrense, la Delegada condecorà 12 membres, perfectament uniformats, de la División Azul.

Premiant individus com aquests, arribem a la conclusió que Llanos de Luna és una gran amant de les matemàtiques, si més no perquè SUMA independentistes a la causa, RESTA credibilitat democràtica a la Marca España, MULTIPLICA les crítiques al govern central i homenatja la DIVISIÓN AZUL. Evidentment els partits catalans ja han demanat la seva dimissió o cessament, tots excepte els nostres clàssics: PPC i C's.

I ahir sorprenentment, un desmemoriat Mariano Rajoy responia als periodistes, després de mesos sense comparèixer davant els mitjans, a les preguntes sobre si l'objectiu de dèficit marcat per Europa és el 6'3 o el 6'5 % va contestar titubejant 'No recuerdo, no me consta'. Dues dècimes que no són precisament ridícules perquè suposen 2.000 milions d'euros, que podrien ajudar a evitar l'allau de retallades a les que estem sotmesos. Hi ha gent, però, que com Pinotxo se'ls nota en gran manera quan menteixen, i més quan tard o d'hora la Comissió Europea farà pública aquesta dada.

Sense deixar de parlar d'economia hem de fer-nos ressó del primer banquer espanyol empresonat provisionalment després dels escàndols financers dels darrers anys. Miguel Blesa, expresident de Caja Madrid, descansa ja a la presó de Soto del Real al no haver pogut reunir encara els 2,5 milions d'euros de fiança. El jutge l'acusa d'irregularitats en la compra del City National Bank de Florida i en la concessió discrecional d'un crèdit a un altre empresari il·lustre com l'expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, empresonat des de fa uns quants mesos. Caldrà preguntar-nos si l'expresident de Caja Madrid serà el boc expiatori o el seu superior directe, Rodrigo Rato, passarà també per la garjola, encara que sigui una estoneta o RATO.

Acabem La Mossegada amb diverses perles força sucoses:

Primera, el rei Joan Carles ha decidit fer un gest vers els seus subdits anunciant que cedeix el Fortuna a Patrimoni de l'Estat. Veurem si els 25.000 euros que costa omplir el dipòsit ens l'estalviem o bé seguim finançant el lleure d'altres autoritats que vulguin prendre el relleu.
Segona, la néta del mític dirigent Mao Zedong apareix a la llista de les grans fortunes de Xina, amb prop 600 milions d'euros. Pel que es veu, no hi ha com res millor que seguir el consells d'un il·lustre parent comunista per fer-se ric.
Tercera, escandalós el cas d'una dona hondurenya, María Concepción Amaya Guzmán, que va rebre l'alta forçosa de l'Hospital General de Valencia després d'una operació de crani, un cop descobriren que era una immigrant sense papers. En aquestes condicions i sense una part del crani, la sanitat pública valenciana l'envià a casa, sense pensar-ho massa, potser perquè sota els seus cranis deu haver-hi més matèria blava (color corporatiu del PP) que matèria gris.
I quarta, ni els concursos de televisió se salven de la crisi. Més d'una cinquantena de guanyadors del concurs Cifras y Letras, han denunciat Telemadrid i Canal Sur, per no haver-los pagat els premis aconseguits el 2011.

En fi Internautes, aquests dies que molts dirigents del PP ens titllen de nazis, marxarem de cap de setmana amb la 'incògnita' sobre si serem condecorats algun dia per la delegada Llanos de Luna, ara que es dedica també a premiar els amics de Hitler.