Justícia ???

OPINIÓ
Magda Picañol Oliva.


L’amor o l’odi fan que un jutge no conegui la veritat ( Aristòtil , filòsof grec )
Cal fer una reflexió a fons dels organismes de l’Estat espanyol i del molts mitjans de comunicació que només estan treballant per Catalunya...si, si, tal com ho llegiu...Abans d’ahir ens trobem amb la suspensió de la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya per part de que qui ha de fer de moderador jurídic a tot l’Estat, i que un cop més es posa de banda de la política. El Tribunal Constitucional, ha acceptat el recurs presentat per l’Advocacia de l’Estat a petició del Govern espanyol.  És per tant, la primera vegada que en DEMOCRÀCIA, es suspèn un acord d’un Parlament autonòmic, i tal com diu Joan Herrera ( ICV ) “...frega el ridícul jurídic”.  Ai senyors del Tribunal Constitucional, ja ens ho deia Epictet d’Hieràpolis ( filòsof grec, nascut a l’any 55 ) : “ Quan hagis de sentenciar procura oblidar als litigants i recordar-te només de la causa”...Un cop més hem estat anul·lats i menystinguts com a Poble.

El què més em crida l’atenció, a banda d’aquest fet, és el ressò que se’n fa a la premsa. Per alguns mitjans, portades dels quals adjunto, sembla que el Madrid hagi guanyat la Champions League...El titular d'ABC “SUSPENDIDA” fa feredat, i veig que elPeriódico també s’apunta al “carro” cavernícola. La Vanguardia, amb subtilesa, això sí, destaca l’estampida dels membres del Partit Popular, una aclucada d’ull als antidemocràtics per excel·lència?...També, i no hi podia faltar, tenim El Mundo titllant a Mas de rebel sense causa i amb la fotografia de l’Oriol Junqueras essent atès després d’un incident...digueu-me malpensada, però aquesta foto representa que ens han tornat a ferir?, perquè si tot el què té d’interessant la reunió parlamentària d’ahir és això, tenim una premsa molt atrotinada.

Bé, no he volgut regirar més portades perquè entre això, les televisions estatals públiques i privades, declaracions del membres del Partit Popular i d’altres formacions ja n’he tingut prou... Suposo que a vosaltres us passa el mateix, però estic segura que cada dia neixen més independentistes. 

Per això, dic que estan treballant tots per Catalunya, fins i tot s’ha atrevit a venir a donar lliçons el senyor Monago, a qui ni tan sols han anat a veure els membres del seu partit, el Govern d’Aragó anul·lant la llengua catalana de la Franja i inventant-se el lapao i així podríem anar seguint. Veient això, penso que potser si que Espanya ja comença a remuntar com ha dit el President de plasma, que es veu que ho està fent tant bé, potser si que si el President de la Comunitat Autònoma d’Extremadura  ja ho té tot resolt allà i ve a buscar vots amb declaracions que fan llàstima, potser, potser, potser... I mentre fan això, deixen d’atendre una país que els necessita, on hi ha les mateixes mancances i els mateixos problemes que aquí i ningú se n’ocupa.

El què està clar és que el tracte que rebem ja passa tots els límits i hem d’ésser conscients que quan més aviat sortim d’aquesta espiral perversa i maquiavèl·lica, on “El fi justifica els mitjans (de comunicació)”, més aviat serem un País nou, pròsper i DIGNE.

No volia acabar, sense fer esment al documental emès l’altre dia per TV3 “Hola, Europa”, un bon resum que desmunta un per un tots els arguments de la por i que pretén informar a gent poc convençuda. La llàstima es que molta d’aquesta gent ni tant sols l’ha vist...una pena, això si, xiulen a Mas a la Feria d’Abril.
No obstant, la nostra feina és treballar el dia a dia, donant informació acurada i mirar d’avançar el procés tant com ens sigui possible. Nosaltres si que estem units davant l’adversitat i , això, ens fa forts.

Els països on no s’ha estimat ni s’ha patit, no deixen en nosaltres cap record   (Pierre Loti , pseudònim de l’escriptor francès Julien Viaud)