Keep Calm and Speak LAPAO

Bon dia  i bon divendres internautes. Al S.XVIII Johann Wolfgang Goethe, pensador i literat alemany escrigué: 'El talent s'educa en la calma i el caràcter en la tempesta'. Sembla però que a l'Aragò, PP i PA això del talent no ho tenen massa clar, perquè ahir les Corts aprovaven la nova llei de llengües que elimina la denominació del català i l'aragonès.

L'enginy d'ambdues formacions passa per crear el LAPAO (llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental) i el LAPAPYP (llengua aragonesa pròpia de les àrees pirinenca i prepirinenca). Aquesta voluntat manifesta d'eliminar qualsevol referència a la llengua catalana s'ha convertit des de fa temps en objectiu del Partit Popular. Una mostra en són les paraules, no en LAPAO ni en LAPAPYP, sinó en la llengua de Cervantes, de la diputada Mª José Ferrando que per defensar l'indefensable digué que aquesta llei allibera els aragonesos de la imposisció de parlar el que no parlen i sentir el que no senten'. Al marge d'aquestes consideracions i malgrat pesi a alguns, la votació a l'Aragó ha fet que els catalans encara siguem més políglotes a l'incoporar una nova llengua al nostre currículum.

A casa nostra, enlloc de criticar aquest disbarat, Enric Milló denunciava que el Parlament de Catalunya pot acabar convertint-se en una Cambra Antisistema. Aquestes manifestacions del portaveu del PPC venien arran de les declaracions de la Presidenta Núria de Gispert afirmant que, tot i la suspensió temporal, la Declaració de Sobirania continua vigent. Veurem si aquest posat de rebel es manté o acabem fent el que hem fet fins ara, posar l'altra galta. Quelcom que ja han començat a fer els socialistes catalans, tenint en compte que Maurci Lucena explicà que aquestes declaracions de mantenir vigent la declaració són 'un disbarat jurídic i políticament un gran error'. Com sempre, el PSC manifestant un trastorn bipolar, perquè es reinventa diàriament.

En l'àmbit de l'ensenyament, nova vaga que mobilitzà mestres, alumnes i pares fent front comú contra les retallades i la nova llei que el ministre Wert pretén impulsar. Però per sorpresa, aquesta pretensió quedarà només en això, ja que Mariano Rajoy hauria volgut rebaixar la tensió posposant-la fins a nova ordre.

I no us perdeu el que publica Libertad digital, on expliquen el cas del regidor de Torredembarra, Lluís Suñé, serà jutjat per ultatge a la nació espanyola, després de la denúncia que la Junta de Extremadura presentà contra ell, per haver demanat al seu blog l'apadrinament de nens extremenys per tal d'ajudar a l'economia d'aquella regió. Fins a 2 anys de presó i 145.000 euros són les penes que la fiscalia demana. Un altre exemple de greuges i de les diferents barres de mesurar la justícia, quan es tracta de catalans.

I acabo amb algunes perles del dia. La primera és en forma de consideració gastronòmica, perquè segons on esteu caldrà recordar que si voleu un entrepà d'un embotit no el demaneu de catalana sinó de LAPAO, a l'igual que per la crema catalana haureu demanar-la crema LAPAO.

I segona, en forma d'anècdota personal succeïda al facebook, on després de llegir el comentari d'una defensora a ultrança de la nación española dient 'los catalanes lo teneis muy crudo para conseguir la independencia. A lo mejor cuando las ranas vuelen'.
No vaig poder reprimir-me i respondre 'Li recomano que visiti el Cosmo Caixa, on trobarà algunes granotes tropicals, arribades a Barcelona no per carretera, sinó curiosament volant i travessant l'oceà.