Reunió dels Sants Barons

Bon dia i bon dimarts internautes. En aquesta societat on sempre ha estat molt present l'avaricia ens convé recordar un clàssic com Publi Siro, poeta i dramaturg romà que deixà escrit:  'Al pobre li falten moltes coses; a l'avar, totes'. I precisament d'avaricia ens acusen alguns dels barons del PP que ahir van reunir-se convocats per Mariano Rajoy. Després d'una reunió maratoniana en que tornaren a fer-se evidents les discrepàncies per ja famós dèficit asimètric. Com ja era d'esperar, l'únic consens que pogué arrencar el president del govern fou que tornarien a discutir l'assumpte en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera. Tot i així alguns dels asssistents sortiren ben contents i explicaren als periodistes que Rajoy els havia promès que no hi hauria ni tracte de favor ni negociació bilateral amb Catalunya.

D'altra banda, ahir es reunien les direccions de Convergència i Unió, després de les polèmiques declaracions de Duran i Lleida al diari La Razón en que treia ferro a tot el que s'ha fet fins el moment en el procés català. Tot i l'absència del líder democratacristià a causa d'una indisposició, Josep Maria Pelegrí, va insistir  que no hi ha diferències de criteri a la coalició. Malgrat esforçar-se en aquest punt, els periodistes van preguntar-li per la pregunta que s'hauria de formular i el secretari general d'Unió, va discrepar de la que en el seu dia havia proposat Artur Mas. Ja en vàrem parlar recentment a La Mossegada que alguns dels assessors del president, suposo que amb més afinitats amb UDC que CDC, aconsellen que no s'efectui una sola pregunta. Segons ells caldria fer-ne tres sobre el vincle que hauria de mantenir Catalunya amb Espanya: seguir essent una autonomia, un Estat federat o un Estat independent. Bona tàctica aquesta pels unionistes, perquè com diu la cita 'divideix i venceràs',

A l'Hospitalet ahir la seva alcaldesa feia un cop d'efecte i anunciava que els socialistes de la localitat faran campanya pel NO a la Independència. Tampoc és d'estranyar aquest moviment estratègic, autoritzat per la direcció del partit, perquè com diuen en terres foranes ' Pintan bastos'  o mal dades per les properes municipals. El Nació Digital explica que l'entrada en joc d'un històric del PSC i president del Hospitalet, ha fet que molts socialistes vegin amenaçats els seus llocs perquè Miguel García sembla que podria ser el cap de llista de Ciutadans, partit que sempre s'ha destacat per anar no només contra la independència sinó també contra la consulta.

Perquè no sigui dit que a La Mossegada som garrepes avui us porto quatre perles.
La primera té color blanc i blau, perquè la polèmica per la samarreta del Barça a l'estàtua de Colom encara cueja a les files espanyolistes. Ahir el seu president, Joan Collet, anunciava que pensa demanar pressupost a l'Ajuntament de Barcelona per penjar la samarreta perica a l'estàtua de Rafael de Casanova, un fet que si realment es materialitzés ens deixaria a molts de pedra, com l'estàtua.

Segona, la fundació d'empresaris balears (FUNDATUR) que va regalar el Fortuna al rei Joan Carles volen que el govern els retorni el vaixell, valorat en el seu dia en uns 21 milions d'euros. Sembla que surt més a compte pels negocis fer regals al monarca que no pas al president del govern.

Tercera, ens ha sobtat la declaració del constructor Villar Mir, president de OHL, sobre els papers del cas Bárcenas que el vinculen a la trama de la presumpta comptabilitat B del PP. Segons Villar, no hauria fet cap mena de donatiu al Partit Popular a canvi de les 215 ajudicacions d'obres que va rebre. Això sí, explica que les feu a la FAES de José Mª Aznar, gran diferència Internautes.

I quarta, un gin tònic per només 3'45€. Ho llegim a El Confidencial, el qual publica una altra notítcia escandalosa sobre els privilegis dels diputats. En l'aprovació del plec de condicions per a la concessió del servei de cafeteria del Congrés dels Diputats, les begudes alcohòliques tenen preus molt POPULARS, mai millor dit, per tal que ses senyories gaudeixin de combinats i begudes amb tarifes més baixes ja que la diferència amb els preus de mercat els assumim tots nosaltres a través del fons públics. Menys mal que ja no es permet fumar a l'hemicicle perquè si no de ben segur que també tindrien barra lliure en cigars com Montecristo, Cohiba o Partagas.