La Veu de les Persones


OPINIÓ
Magda Picañol Oliva.


Benvolguts companys:

Avui toca parlar de persones, de poble, de sentiments, de fets...I ho vull fer sense embuts, sense dades i sense “perles” espanyolistes. Doncs com deia el gran Víctor Hugo (escriptor i poeta del romanticisme francès, 1802-1885) : “Entre el Govern que fa el mal i el poble que ho consent, hi ha una certa complicitat vergonyosa” i nosaltres no volem ser-ne.


El què està clar és que la voluntat popular està movent muntanyes, cel i terra, mar i aire, per trobar sortida al moment actual. Les mobilitzacions arreu no s’han fet esperar, sempre de manera pacífica, i ja portem molts mesos esperant algun tipus de reacció per part dels nostres dirigents. I què han fet, cimeres que no han servit absolutament per res, frustrats intents de diàleg, fraccions en les formacions polítiques, etc... 

Els hi hauria de quedar clar que a Catalunya ho tenim tot a favor: el poble, l’economia, la ubicació geogràfica, el creixement en exportacions, el reconeixement internacional, l’esforç, el treball i el seny... I aquestes són les veritables RAONS i no n’hi ha d’altres. Sabem que el camí fins a esdevenir Estat en la seva plenitud no serà fàcil, costarà, però estem en un moment de màxima urgència. I potser per Espanya i alguna part de ciutadania de Catalunya “Ser independent és cosa d'una petita minoria, però és el privilegi dels forts” ( F. Nietzsche)


I què ha fet la gent de Catalunya ? Sí , sí, la gent com tu i com jo, les persones...doncs no s’han quedat a casa, S’HAN AIXECAT i han treballat, en la mesura que els ha estat possible, per a fer que aquest país esdevingui de nou PAÍS , per recuperar la DIGNITAT , la LLENGUA, la HISTÒRIA, la CULTURA, el TEIXIT INDUSTRIAL, la SOBIRANIA ECONÒMICA... i ho ha fet gent anònima, en situacions a vegades precàries, tant de salut, com econòmiques, com emocionals,...s’han creat plataformes, associacions, grups a les xarxes socials...han transmès i projectat il·lusió a la resta que ens hi hem anat sumant i hem col·laborat...des de personalitats, formacions polítiques clarament independentistes i preparades, altres plataformes, assamblees, algun mitjà digital i tants d’altres ciutadans anònims que no ens hi conformem i volem explicar al mon qui som com a POBLE.


Així hem anat creant un teixit humà impossible de trencar, per molt i molts que ho intenten reiteradament, i  que culminarà de manera excepcional amb la concentració del dia 11 de Maig a les 18:00h. A la Plaça Sant Jaume demanant que s’avanci el Referèndum al 2013 o que és proclami la Declaració Unilateral d’Independència.


No sé si estareu d’acord amb mi, però jo em sento orgullosa d’aquesta gent, que han creat una unió indissoluble a Catalunya, estic orgullosa de tots ells, alguns ja els conec i  d’altres perquè és com si els conegués i, per tant, crec que es mereixen tot el nostre suport i la nostra ajuda, des d’arreu i tant com ens sigui possible.


“El mon no s’està quiet;

 a la nit segueix el dia:

 si el jo vull sona bé, el jo puc

 és millor encara”

( Friedrich Wilhelm Nietzsche, filòsof alemany,1844-1900. Per ell, el món, la vida i l’home són la voluntat de poder)


Adjunto enllaç del vídeo oficial de la Concentració.