En braços de Morfeu

Bon dia i bon dimarts internautes. Des del llunyà Brasil, l'escriptor Paulo Coelho escrivia: 'La possibilitat de realitzar un somni és el que fa que la vida sigui interessant'. Aquesta frase en la qual una bona part dels catalans hi estaríem d'acord en les apiracions de sobirania, ahir la tornava a aigualir un dels nostres clàssics, Josep Antoni Duran i Lleida.

El líder d' UDC ha fet pública una carta oberta al president del govern central en que demana la seva ajuda per tal de frenar l'independentisme, que segons ell, cada vegada té més arguments per tirar endavant i no caure adormit en els braços de Morfeu tal com voldrien des de la capital del reino. En la carta a Mariano Rajoy, Duran implora al cap de govern que miri de tendir ponts amb Catalunya i no utilitzi la llengua i l'ensenyament perquè són el nucli de la identitat catalana. Segons el líder democristià la UE, EUA, Rússia i Xina no reconeixerien el nostre petit país com a Estat. Jo afegiria que el Sr. Duran i Lleida tampoc ho faria.

En l'àmbit judicial, l'actualitat torna a tacar les finances del PP, perquè la jornada passada el President del Senat, Pío García-Escudero i el diputat Eugenio Nasarre reconeixien al jutge haver cobrat sobresous de 4.200€/mes i 1800€/mes respectivament, durant 4 anys. Evidentment, per tal de frenar aquesta informació el president de la FAES i expresident del govern durant aquell període dels sobres, s'ha afanyat a moure fils i a trucar a les portes d'un bon amic per tal d'ajudar-lo a rentar la seva imatge. D'aquesta manera, José María Aznar, serà entrevistat a Antena 3, la televisió de José Manuel Lara, aquesta mateixa nit.

A Catalunya e-notícies ens sorpren revelant que segons l'esborrany de la ponència política d'ERC, en un escenari on Catalunya fos independent, podria  cedir-se la seguretat i la defensa del nou estat a la veïna França. No sé pas si aquesta idea de bomber, amb perdó pels bombers, seria ben vista per totes aquelles escoles de la Catalunya Nord que veuen cada dia amenaçat l'ensenyament del català en detriment del francès. El ratatiu digital, també esmenta que en aquest mateix escenari la Generalitat podria expropiar Acciona, empresa adjudicatària de la concessió de la deficitària Aigües Ter Llobregat (ATLL). Esperem que aquest tipus d'idees quedin només en l'esborrany, perquè sinó potser només serem reconeguts pels països bolivarians com Veneçuela, experts en expropiacions.

Sense abandonar Catalunya, ens fem ressó d'una notícia que encara pressiona més l'encara líder del PSC. Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO, i Josep Maria Álvarez, d'UGT, han demanat formar part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir impulsat pel Parlament i el Govern. Quelcom que torna a posar Pere Navarro contra les cordes, perquè esperava que els sindicats no es pronunciessin al respecte.

Acabem amb tres perles. La primera la trobem en els documents del cas Gürtel, en les que hi ha una factura de 32.000 euros que la trama hauria abonat per pagar part del casament dels Agag-Aznar, en concepte d'il·luminació. Per sort, hi ha coses que tard o d'hora acaben veient la llum i es fan públiques.

Una altra perla podria tenir connotacions pornogràfiques. 'Los españoles que quieren dejar de serlo "acabarán descubriendo que las ramas que se desgajan del tronco mueren", 'las grandes fiestas han acabado en corridas'. Aquesta frase que se li podria atribuir perfectament a l'actor eròtico-festiu Nacho Vidal, les va dir ahir a presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, al fer el pregó de la XXIV Feria de Nuestra Señora de la Salud de Córdoba, i va afegir "los que quieren separarse de España no la pueden soportar". Es referia als Toros, malpensats.

I la darrera. El Sueño de Morfeo que representà com va poder a Espanya a Eurovisión ens va sorprendre i decebre en gran manera al quedar en penúltima posició. A casa teníem totes les esperances posades en que quedés l'última.