La Independència permetria la Dependència

Bon dia i bon divendres Internautes. Pel poeta francès Paul Verlaine 'La independència sempre fou el meu desig; la dependència sempre fou el meu destí'. El que queda clar, és que el govern espanyol ha tirat pel dret i ha optat per treure el bisturí retallant 1.108 milions de la Llei de Dependència, que afecta un dels sectors més febles de la nostra societat.
El fet que aquesta decisió toqui ben bé el moll de l'os de moltes famílies, no és precisament políticament correcte i per aquest mateix motiu, seguint la política de comunicació de Rajoy, es feia pública aquesta decisió sagnant a través de 4 línies en la pàgina web del Ministeri d'Economia, no fos cas que haguessin de donar la cara, que cada cop és més dura que el ciment.

Si ja prous problemes econòmics té la Generalitat, se li afegeix ara aquesta retallada que afectarà a l'ínfim 20% que l'Estat aporta a la Dependència a casa nostra. Precisament, aquest és un altre dels molts incompliments del govern espanyol, que ahir el Conseller Homs hi posava xifra: 8.000 milions és el deute de l'executiu de Rajoy amb Catalunya.

Seguint amb aquest fil, el Conseller Mas-Colell assegurava a Catalunya Ràdio que no descata haver de prorrogar els pressupostos del 2013 fins a final d'any. Segons el titular d'Economia, no es poden aprovar fins que el govern espanyol estableixi definitivament el sostre de dèficit per Catalunya, en cas que sigui variable tal com havia insinuat el ministre Montoro.

I per si no en tinguéssim prou, nova clatellada de la caverna mediàtica personalitzada aquest cop en Telemadrid. Segons vam poder veure en un dels seus telenotícies, els sobiranistes catalans som iguals que els nazis, al fer ús de les mateixes tècniques de propaganda i falsos missatges. Una mostra més d'allò que se'n diu intoxicació informativa i malbaratament dels recursos públics. Veurem si la carta oberta que el diputat d'Esquerra, Alfred Bosch, ha enviat a la direcció exigint una rectificació i una disculpa pública, rep resposta. Tot i això, resulta lamentable que no hagin estat també la resta de diputats catalans al Congrés els que hagin demanat explicacions a aquest canal.
Un altre dels il·luminats que també es dedica a fer comparacions desafortunades, és el pare del famós Cobi. El dissenyador Javier Mariscal, símbol per molts progressistes, quedà descansat al declarar que sovint la celebració de l'onze de setembre a Catalunya li recorda aquells esdeveniments grandiloqüents de l'Alemanya nazi.
En clau política catalana, ahir tornaren a saltar les alarmes a la seu d'Unió Democràtica, després que els mitjans publiquessin que alguns sectors de CDC aposten per anar a les properes eleccions europees en coalició amb Esquerra Republicana i sense Unió. Des del partit democristià van afanyar-se a advertir que si això es confirmés suposaria el trencament de la coalició amb Convergència en tots els àmbits. Per tal d'asserenar els àmbit, el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, matitzà que no pensen presentar-se per separat d'Unió i en tot cas, serien els republicans que se sumarien a la coalició nacionalista.

Acabem amb tres perles ben curioses. Diu la dita catalana 'Qui no té feina, el gat pentina'. Això és el que li deu passar a congressista demòcrata, Barbara Lee, la qual va presentar una resolució a la Cambra nord-americana sobre l'escalfament global. La senyora Lee explicà que el canvi climàtic portarà, literalment, les dones a la prostitució.
Segona perla. El País recull que aquesta setmana els mitjans britànics publicaven que el Príncep de Gales és també Duc de Cornualles. I ves per on, per una antiga llei feudal, Carles d'Anglaterra és el beneficiari de l'herència dels ciutadans que traspassen aquest món sense fer testament. N'hi ha que tot i no haver estat coronats fa temps que viuen com un rei.
I la darrera la llegim a l'edició espanyola del digital Huffington Post. Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana, ha estat posat com a exemple de lideratge per una església evangèlica del Perú. Segurament no deuen conèixer aquest fragment que explica Mateu a la Biblia: 'Guardeu-vos dels falsos profetes que venen a vosaltres amb vestits d'ovelles, però per dins són llops'. És curiós que lloïn Paco Camps, conegut i jutjat pels vestits d'alta costura i no d'ovella, que li pagava el famós Bigotes del cas Gürtel.