'Y la bandera lució en Cataluña'

Bon dia i bon dilluns internautes.'Tasca delicada la de apaivagar multituds, perquè fer molt pot ser tan funest com no fer res'. D'aquesta manera l'historiador i assagista del S. XIX Thomas Carlyle retratava la incertesa de la seva època. I com deia el poeta, la història sempre acaba repetint-se.

Un fet però que no es repeteix massa és veure pujar al podi al pilot Fernando Alonso. Ahir ho feu a Montmeló on s'hi celebrava el Gran Premi de Fórmula 1. Després de la victòria el pilot asturià aprofità per passejar la bandera espanyola, tal com explica la majoria de premsa de Madrid, en territori hostil, tal com no va callar-se le comentarista calb d'Antena 3, Antonio Lobato. Lluny de cenyir-se a la informació esportiva, el periodista va deixar anar 'Mas ha degut de passar-ho malament amb l'himne d'Espanya, quin paperot'. NO és d'estranyar que li augmentin el sou, si tenim en compte que treballa per una cadena que es propietat de José Manuel Lara, l'editor del Grup Planeta.

Seguim, parlant d'algú que també acostuma a marejar la perdiu amb discursos que un dia van per aquí i altres per allà. És el cas del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, el qual no veuria malament que la consulta a realitzar contemplés més d'una pregunta. En la seva carta setmanal adreçada als militants posa de manifest que el procés pel Dret a decidir no té perquè ser sinònim d'Independència, i aposata per incloure altres preguntes. Per tant, el gran Duran torna a donar idees al govern central, per tal de dividir encara més la voluntat dels catalans, però deixar en bon lloc l'executiu de Rajoy que no resultaria tan malparat fent ús del divideix, venceràs i genera la confusió.

Confusió és la que estan vivint a Nous Catalans, Fundació vinculada a CDC, perquè el Centro Nacional de Inteligencia (CNI) ha demanat l'expulsió d'un dels seus representants, Noureddine Ziani. Segons argumenten fonts properes el CNI acusa Ziani de treballar pel servei secret d'un altre país i està posant en perill la seguretat nacional. És dóna la circumstància que aquesta persona, defensa el dret a decidir dels catalans entre la comunitat àrab que viu a casa nostra.

D'altra banda, si fa uns dies llegíem i escoltàvem novament les acusacions de nazis que des de la caberna mediàtica fan als que defensem la independència, no sé com titllarien el que l'escriptor i impulsor de Ciutadans, Arcadi Espada, ha publicat al seu bloc parlant de l'avortament i referint-se als discapacitats diu "Aquest tipus de gent avariada alça la veu histèrica cada vegada que es planteja la possibilitat de dissenyar fills més intel·ligents, més sans i millors. Per contra ells tracten impunement d'imposar la seva particular disseny eugenèsic: fills ximples, malalts i pitjors". És a dir, el mateix que proposava Adolf Hitler amb el seu pla a anomenat "La solució final".

Acabarem amb una perla esportiva, perquè la jugadora de bàsquet femení Helena Boada, segons informa Libertad Digital, ha renunciat a jugar a la seleccció espanyola i fer-ho amb l'eslovena, perquè voldria defensar els colors de la selecció catalana, però encara no és possible. Evidentment des de les Espanyes ja han dit que era una jugadora mediocre i que tampoc pensaven convocar-la. N'hi ha que no saben perdre, Internautes.