El Retorn del Jedi Aznar

Bon dia i bon dimecres internautes. Un dels referents de la litertura nord-americana del S.XX fou l'escriptor Napoleon Hill, el qual referint-se al lideratge deixà escriut: 'El líder que no és lleial a la seva confiança, als seus associats i a aquells que estan per sobre i per sota d'ell, no pot mantenir massa temps el seu lideratge'.

Definició que s'adapta perfectament a allò que pensa i diu públicament José Mª Aznar, expresident del govern.Tal com apuntàvem a La Mossegada d'ahir, el president de la FAES no va decebre als que esperaven titulars sucosos en l'entrevista a Antena 3. Aznar va carregar obertament contra la política ecònomica del govern, afirmant que cal baixar impostos i fer una reforma fiscal per a la classe mitjana. Entre les frases que deixà anar destaquem 'Demano al govern que actuï. No anem sobrats de projecte ni discurs polític. Cal restablir la fortalesa de la Nació Espanyola davant els intents de secessionisme' Tot i desmentir qualsevol possible relació amb els papers de Bárcenas i la trama Gürtel, va respondre a la pregunta sobre si tornaria a la política que 'Compliré amb la meva consciència i amb el meu país'. Curiós que algú que ens va mentir amb les armes de destrucció massiva a l'Iraq i els atemptats de l'11-M encara tingui consciència.

A casa nostra, la jornada també ens portà la presentació, per part del conseller d'Economia, de les balances fiscals del 2010. Segons explicà Andreu Mas-Colell, malgrat estar en plena crisi Catalunya va tenir 16.543 milions d'euros de dèficit fiscal en aquest període, traduint-se en el fet que a cada català ens costà 2.251 euros. Nova mostra, malgrat des de la resta de l'Estat qüestionin el mètode de càlcul, que als ciutadans d'aquest petit país no ens surt a compte mantenir-nos a Espanya, a diferència d'altres comunitats.

Acabem amb diverses perles. L'ofensiva contra la llengüa sembla que també té altres damnificats. Ho llegim a La Voz de Galícia. Segons sembla La Guàrdia Civil ja ha sancionat les  concessionàries d'autopiste per haver retolat en gallec. 54 multes són les que de moment han posat els agents de la Benemerita a les empreses que gestionen l'autopista AP-9, autopista de l'Atlàntic. D'aquesta manera, les concessionàries podrien arribar a pagar fins 3.000 euros per cada senyal, retolada en anglès i en gallec, per infringir el Reglament General de Circul·lació.

Nova demostació ideològica al Congrés de Diputats. Segons resa la màxima 'hi ha coses que no canvien mai', i alguns no tenen cap intenció que canviïn. A proposta de IU, es votava una proposta per declarar el 18 de juliol 'Dia oficial de condemna de la Dictadura'. Tal com es preveia, el Partit Popular va votar-hi en contra, però no es quedaren sols perquè la formació de l'exsocialista Rosa Díez també se sumà als vots negatius. Interessant l'exercici d'aquest petit partit, que paradoxalment s'anomena Unión Progreso y DEMOCRACIA. Però, es clar, Hitler també arribar al poder guanyant les eleccions DEMOCRÀTICAMENT.