No ve d'un pam

Bon dia i bon dijous internautes. L'estadista i científic nord-americà Benjamin Franklin deixà escrit un magnífic pensament que segueix ben vigent: 'Qui compra allò que és superflu no trigarà a veure's obligat a vendre el necessari'. I el que realment resultarà necessari per Espanya per obtenir el topall del 6'5% de dèficit serà un reguitzell de mesures urgents que la Unió Europea li ha imposat com a condició per aquesta flexibilització. Mesures que incidiran en un pla per fomentar l'ocupació, però també en nous sacrificis: eliminació de les deduccions en impostos, rebaixa de les pensions, augment dels carburants i l'increment de l'IVA reduït.

Després de saber-se la notícia, els periodistes van preguntar al ministre 'Risitas' del PP. Montoro en el seu to irònic, però sense gràcia, desmentí qualsevol tipus d'augment i culpà directament la premsa de generar titulars falsos o no entendre res. El que sembla que no entengui res perquè sempre fuig d'estudi és el president del Govern espanyol. Ahir un nou exemple, després de fer-se públiques les previsions negatives de l'OCDE que apunten que Espanya tindrà una baixada de l' 1'7% del PIB en aquest 2013 i l'atur es situarà en el 28% al 2014.

Preguntat per aquestes dades tan poc esperançadores, Mariano Rajoy, en feia una lectura optimista: "Hi ha una dada molt positiva, i és que enguany ja hem tocat fons". Menys mal, després de sentir això a casa ens hem tret un gran pes de sobre. Però es clar, els periodistes lluny de quedar satisfets amb la resposta incidiren sobre la diferència entre la baixada del PIB previst pel govern (1,3%) i la de l'OCDE. El gran Mariano ens tornà a deixar amb la boca oberta a l'explicar: 'Respecte a les previsions, coincideixen dècima amunt, dècima avall amb les que hem fet', o sigui que com la cançó de La Trinca, 'No ve d'un pam, no ve d'un pam'. 

'Pam i pipa' és el que fa la moció que PSC, PP i Plataforma x Catalunya a l'Ajuntament de l'Hospitalet. Després que l'Alcaldeca Núria Marín (PSC) anunciés el dia anterior que defensarien el NO a la Independència, ahir les tres formacions votaven  no facilitar cap mena de recurs humà o material si la consulta no és autoritzada prèviament pel Congrés de Diputats.

Ben diferent ha estat el posicionament d'Izquierda Unida a Madrid. El coordinador general de la coalició, Cayo Lara, es manifestava a favor de la consulta deixant molt clar que Catalunya ha de tenir dret a decidir sense haver de consultar-se a tots els ciutadans de l'estat. Un gest molt rellevant i valent fruit de la bona negociació que ha fet ICV-EUiA.

No ha passat el mateix amb els socis dels socialistes catalans a Espanya. L'encara líder del PSC va anar a passar l'estona a Madrid per presentar la seva proposta de reforma constitucional. Segons Pere Navarro: 'Seria una bona resposta a la desafecció entre Espanya i Catalunya'. Potser que l'exalcalde de Terrassa reflexioni sobre si aquesta desafecció també la trobem entre PSC i PSOE, tenint en compte que segons han dit des de la direcció de Ferraz 'la proposta dels companys catalans té diferències insalvables amb el nostre model'. Nou èxit de Pere el Gran de Nicaragua.

En l'àmbit televisiu no us perdeu l'enllaç al programa Singulars del Canal 33, el qual  va entrevistar Jorge Verstrynge, professor  de la Universitat Complutense de Madrid, i exsecretari general d'AP. Segons Verstrynge els catalans tenim tot el dret a decidir el nostre futur, malgrat que a ell li agradaria que seguissim formant part d'Espanya. Evidentment, s'entén que persones amb un pensament tan progressista acabessin fora del partit conservador a l'anar contracorrent.

Acabem amb diverses perles. Diu la dita castellana: 'Es de bien nacido ser agradecido'. I això és el que farà el govern espanyol amb l'empresari i editor José Manuel Lara Bosch, el qual ha estat premiat pel govern espanyol amb la Medalla d'Or al Mèrit del Treball, per dirigir 'un dels principals grups espanyols a l'àmbit editorial i de la informació, així com de formació i entreteniment audiovisual'. Llàstima que l'editor tingui una idea de país més pròpia d'un altre PLANETA.

La segona ens ve en forma d'aplaudiment perquè el Parlament de Catalunya acordava ahir deixar de pagar  peatges i trens als il·lustres diputats. Un fet que la ciutadania hauríem de celebrar, això sí, si ho feu amb un gin tònic que sigui a preus de mercat i no com a altres parlaments que els tenen subvencionats.

I la tercera perla la llegim al diari Ara , que explica l'última polèmica al Vaticà després que el Papa hagués afirmat davant la sopresa general que 'Déu ha perdonat tothom amb la sang de Crist, inclosos els ateus". Poc trigà la maquinària vaticana a esmenar aquesta frase del Sant Pare matitzant que 'els ateus no aniran al cel, sinó a l'infern', no fos cas que els marxi la parròquia.

En fi internautes, quedeu-vos amb aquest raonament de Woody Allen: 'En realitat, prefereixo la ciència a la religió. Si puc triar entre Déu i l'aire condicionat, em quedo amb l'aire'.