Sense indicis?

Bon dia i bon dimecres internautes.El filòsof grec Plató escriguè fa uns quants segles que 'L'obra mestra de la injustícia és semblar just sense ser-ho'. Potser això no ho ha tenen gaire clar els jutges de l'Audiència de Palma que ahir van acordar desimputar la Infanta Cristina. Decisió que no acaben de veure clar els experts en dret donada l'excepcionalitat de com està transcorrent el cas. Aquesta satisfacció de la Casa Reial i també del govern espanyol pot acabar girant-los l'esquena, perquè la ciutadania cada vegada té més clar que l'Estat de Dret que tant ens venen no sempre es respecta, si més no en matèria de justícia.

Però anem a pams, els magistrats han fet cas de la fiscalia anticorrupció i l'advocacia de l'estat que van presentar recurs a la imputació per part del jutge instructor José Castro. Lluny d'argumentar aquesta sospitosa o manifesta ingerència del poder executiu en el judicial, ahir el ministre d'Exteriors, García Margalló es limità a dir, referint-se a la desimputació, que era una 'magnífica notícia perquè és una Infanta d'Espanya'. Tan magnífica que la separació de poders de l'Estat queda en entredit a l'igual que el principi que diu 'Tothom som iguals davant la Llei'.

Si encara hi ha algú tan il·lús que encara ho pensa, val més que llegeixi l'acta de l'Audiència argumentant el salvament de la filla del rei. Segons relaten 'els indicis són molt febles' i consideren que el fet que tan ella com el seu secretari personal apareixin en tríptics de l'empresa Aizoon constitueix un simple acompanyament, perquè no hi participaven activament.

Aquells amants dels bons programes, tingueren la sort ahir de veure a Televisió de Catalunya el darrer documental de Dolors Genovès  'Hola Europa', on una trentena de personalitats catalanes desmenteixen els arguments de la por. Cal felicitar-nos per veure el canvi de rumb que també ha fet TV3 perquè fins no fa massa certs temes eren considerats tabú, i si no que li preguntin a l'exdirectora Mònica Terribas, que tingué desat molts mesos el documental 'Monarquia o Republica'.

I acabem amb dues perles. Novament el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, fou un dels protagonistes de l'actualitat i blanc de crítiques a les xarxes socials. Seguint en la seva línia de posar la pota, va tornar a fer una altra comparació desafortunada al dir que 'avortament i ETA tenen alguna relació'. Lluny de desautoritzar-lo, la diputada del PP que en aquells moments defensava al Congrés la reforma de la Llei de l'avortament va exclamar que 'la majoria d'avortaments es donen en dones de menor formació', en altres paraules, les tontes són les que més avorten. 

Amigues i amics, ja ho deia el director de cinema francès Claude Chabrol: ''La tonteria és infinitament més fascinant que la intel·ligència. La intel·ligència té els seus límits, la tonteria no'.