Portar-se malament = 600 €

Bon dia i bon dijous internautes. De moment 600 euros i la dimissió de José Zaragoza, com a secretari general adjunt del grup parlamentari del PSOE al Congrés de Diputats, per aquells diputats del PSC que van votar a favor de la moció pel dret a decidir. Tot i que en un primer moment s'havia anunciat que no hi hauria represàlies, s'ho van pensar millor donat les pressions internes de diferents dirigents socialisme espanyol. Així, els 13 diputats que van optar pel sí i la que va optar per no votar, seran castigats amb la sanció màxima.

Els analistes polítics però, aseeguren que aquesta mesura és la primera de moltes que podrien passar per l'expulsió de la direcció del PSOE dels representants catalans. Havent tornat a l'actualitat, no per gust en aquesta ocasió, Carme Chacón concedia una entrevista a Antena 3 per explicar els motius de la seva decisió. No tornarem a entrar en aquests detalls perquè ja els hem sentit i llegit força vegades, però si que incidirem en la resposta que va donar sobre la petició s'abdicació del rei feta per Pere Navarro. La resposta segueix la línia Chaconiana, ja que enten perfectament la sol·licitud de Navarro, però no la comparteix. És a dir, ni carn ni peix, no fos cas que perdés recolzaments per la seva carrera per liderar el primer partit de la oposició.

Mentrestant, el govern espanyol continua fent ús del maquillatge financer per intentar canviar la tendència negativa en que viu immers des de fa mesos. A l'igual que un general davant les seves tropes, Mariano Rajoy es va autoimposar la medalla al mèrit per haver aconseguit reduir el dèficit de l'Estat. Una reducció en la despesa que situa en el 6,7% del PIB, però que evidentment l'hauríem de situar entre el 10 i l'onze per cent si es tenen en compte les ajudes a la Banca. Aquest autobombo personalitzat en els aplaudiments de la bancada popular al Congrés no és res més que un intent per deixar d'aparèixer als mitjans per casos de corrupció com el Gürtel.

Aprofitant que parlem de números i maquillatge, dos mitjans escrits, el nord-americà The Wall Street Journal i l'alemany Der Spiegel publicaven fa poc un mateix article, en el qual acusaven l'executiu de Rajoy d'usar el Fons de Reserva de la Seguretat Social per evitar el colapse de les pensions i el rescat d'Espanya.

I acabem amb crònica castrense, perquè segons recull el diari El País, a començaments d'aquest mes de febrer, que avui s'acaba, el general a la reserva Juan Antonio Chicharro participà al debat, Fuerzas Armadas y ordenamiento constitucional, organitzat pel club Gran Peña. Juntament a altres ponents, el militar no va deixar passar l'ocasió per recordar la difícil situació que té Espanya a causa dels nacionalistes i va justificar una intervenció militar a Catalunya resumint el seu pensament amb una frase tan contundent com aquesta: “La patria es anterior y más importante que la democracia. El patriotismo es un sentimiento y la Constitución no es más que una ley”.

Una mostra més que els militars no estan precisament tranquils vers a possibles canvis de la sacrosanta unidad. Deixeu-me doncs que li recomani, a part d'una til·la, una bona lectura del gran Isaac Asimov, famós bioquímic i escriptor de novel·les de ciència ficció, que en una ocasió es referí a l'ús de la força en els següents termes: 'La violència és l'últim recurs de l'incompetent'.