Duran 'El Bromista'

Bona tarda i bona hora internautes. Hi ha dies que malgrat el que està caient trobem perles en forma d'humor que ens provoquen més d'un somriure, malgrat no fos la intenció del protagonista. Em refereixo a Josep Antoni Duran i Lleida, que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha dit que si a ell alguna vegada se l'imputa, no s'ho pensarà gens i dimitirà de tots els seus carrecs. El líder d'UDC practica novament l'amnèsia selectiva, tot i que les hemeroteques i fonoteques van recordar a al president de la formació democristiana les seves paraules sobre una possible dimissió pel cas Pallerols.

A molts haurà sobtat  les paraules de Duran perquè s'esperava que donés suport al seu company de coalició, Oriol Pujol, que ben aviat podria ser imputat pel cas de les ITV. Però el cas és que a Unió no han oblidat la declaració que la seccio local de CDC feu fa poques setmanes contra el seu president, una reunió on per cert hi assistí entre altres Oriol Pujol.

Aquest país on les dimissions són insòlites contrasta amb diferència amb altres com la Gran Bretanya, on fa pocs dies coneixíem la dimissió del ministre d'energia a causa d'una multa de trànsit. En gestos com aquests observem que encara ens queda molt per arribar a entendre la democràcia.

En l'àmbit judicial destaquem la veu d'un indignat reial, perquè l'encara Duc de Palma, Iñaki Urdangarín ha anunciat que recorrerà la fiança solidària de 8 milions d'euros, imposada pel jutge i sol·licitarà al Tribunal Constitucional l'anul·lació del judici del cas Nóos per la 'indefensió irreparable dels seu dret a defensa' i al fet que ser gendre del rei l'ha perjudicat. Un altre bromista regi que diu que la corona és més aviat d'espines. Encara riem.

Parlant d'economia, destaquem que una altra dada negativa: les famílies i empreses insolvents van augmentar un 27% l'any passat. Amb aquests números és evident que el divorci entre ciutadans i banca tambe s'ha fet palès aquests últims temps, perquè també sembla que la crisi no vagi amb ells.  Així, aquesta tensió fou palpable al Congrés de Diputats, on va comparèixer Ada Colau, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. En un discurs dur i contundent feu envermellir alguns il·lustres diputats que encara amaguen el cap quan es discuteix la dació en pagament. A més, titllà de criminal el portaveu de la banca que minuts abans havia donat suport a les insuficients i febles mesures que prepara el govern de Rajoy. I és que l'hemicicle no acostuma a escoltar veritats i realitats que venen directament del carrer. Lamentablement, com deia el gran escriptor George Orwel: 'En una època d'engany universal dir la veritat és un acte revolucionari'.