Misteris

Bon dia i bon dimarts internautes. Com si del programa del Professor d'Arbó es tractés, els misteris sobre el cas d'espionatges a Catalunya continuen ben vius. Aquest matí coneixíem la detenció del director de Método 3 i tres dels seus extreballadors, que haurien reconegut entre altres, la gravació de l'entrevista entre Alicia Sánchez-Camacho i Victoria Álvarez, la famosa exparella de Jordi Pujol Ferrussola.
 
 A partir de les informacions que han anat sorgint, també es comença a posar el focus mediàtic en els serveis d'intel·ligència espanyols, especialment després d'una piulada del secretari general del Sindicat Unificat de Policia, José Manuel Sánchez Fornet. En aquest twit deia que els serveis secrets dels estats, com l'espanyol, acostument a fer servir de tapadora empreses de seguretat i agències de detectius. 

Comentari que no passa desapercebut, després de llegir aquests dies el desembarcament de centenars d'agents del CNI a Barcelona, que haurien vingut a no se sap ben bé què, però si que sospitem que no serà per ajudar a facilitar el procés cap a la independència de Catalunya, sinó tot el contrari.
Mentrestant a Madrid, reunió d'alt càrrecs policials per analitzar l'escàndol d'espionatge al Principat. Com en tantes altres coses, els catalans poc a dir-hi, perquè adduint raons de competencies, el govern espanyol ha decidit no convidar-hi cap responsable de la policia catalana. Així, els Mossos no hi són ni se'ls espera.

En el terreny de la política catalana, destaquem la notícia que torna a sorgir sobre l'exconseller de governació durant el tripartit, Jordi Ausàs, detingut l'any passat per formar part, pressumptament, d'una xarxa de contraband de tabac. Segons revelen alguns diaris, Esquerra l'hauria contractat durant 26 dies després de ser imputat, a través d'Avancem cap a la Sobirania, per tal de poder cobrar l'atur. Sigui cert o no, malauradament és habitual trobar-nos amb centenars de casos que demostren la poca ètica i el mal ús que en fan els partits polítics d'associacions i fundacions propies que, en mosts ocasions serveixen, per tapar afers no massa nets.

I a la meseta, tampoc estan exempts de misteris. Un d'ells el protagonitza l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, que amb tot el que li està caient no li tremola el dit ni la butxaca per a anar-se'n a esquiar a Canadà i fer gestos despectius i obscens als periodistes que l'esperaven a l'aeroport de Barajas.

En fi, ja ho deia un sabi: 'La vida no és un problema per ser resolt, sinó un misteri per ser viscut'