Mister Proper o Don Limpio


Bon dia i bon Dijous Gras internautes. Un dia que més que mai, la societat clama perquè bona part de les classes dirigents es treguin la màscara que porten tot l'any i deixin de banda allò que és políticament correcte per dir la veritat, ara que estem envoltat de corrupció, dia sí i dia també.

Cimera anticorrupció la que es celebrava ahir entre el President de la Generalitat i els representants dels principals organismes de control institucional. Tot i que és massa precipitat per extreure'n conclusions, les primeres veus diuen que ha estat molt útil per recollir un seguit d'idees. Veurem si realment es posen en pràctica o queden en un calaix i en l'oblit com aquell acord que el 2001 s'aprovà per unanimitat al Parlament per limitar la despesa, els cost de les campanyes electorals i permetre auditories als partits. Un objectiu que malgrat el desig d'Artur Mas de fer net, caldrà més que un simple desengreixant per netejar tanta porqueria.

Als pèrits càligrafs sembla que se'ls gira feina i podran esquivar la crisi si tenim en compte que ara tothom els sol·licita que autentifiquin els suposats manuscrits de l'extresorer del PP. Bárcenas declarava davant la fiscalia anticorrupció negant totes i cadascuna de les informacions que s'han publicat aquests dies i es prestà a realitzar una prova calígràfica per desmentir-ho. Esperem que com va passar a la mítica Máquina de la verdad de Julián Lago, aquests pèrits no acabin fent maratons per totes les televisions. Sigui com sigui, a casa comencem a sospitar si va Bárcenas ha estat tota la setmana practicant amb l'altra ma i per inspiració divina o judicial s'ha tornat esquerrà sobtadament, per si les mosques...

Nou baròmetre del CIS amb novetats en el rànquing de problemes pels espanyols, perquè la corrupció s'ha convertit en el quart problema després de l'atur, l'economia i els polítics. En aquesta enquesta, realitzada abans del cas Bárcenas, el PSOE retalla distàncies amb el PP i ja és només a 5 punts. Tot i això, cap dels polítics aprova i la millor situada és una altra gran amiga dels catalans, Rosa Díez que obté una nota de 4,2. O sigui tots hauran d'examinar-se el setembre!

En el terreny econòmic la polèmica fa dies que planeja sobre la convocatòria de Foment del Treball que, sota el títol de 'Anem per feina' ha fet pel proper 14 de febrer. En vista dels boicots d'assistència per part d'altre organitzacions empresarials, com CECOT i PIMEC, no sembla que el dia dels enamorats es facin regalets sinó més aviat retrets per voler convertir aquest acte en una trobada antiindependentista i clarament en favor de la sacrosanta unitat d'Espanya.

Acabem amb malestar, però en aquest cas el que van patir els assistents a la reunió del Comité de Direcció del PP madrileny. Per les informacions recollides sembla que la bronca fou monumental entre Esperanza Aguirre i altres dirigents com Ana Botella. L'expresidenta de la comunitat va oferir-se a regenerar la democràcia i va mostrar-se molt dura amb l'actuació de Dolores de Cospedal per la poca credibilitat de les explicacions en aquest nou escàndol. Però lluny de quedar-se en això, Aguirre va dir que ella ja hauria cessat la ministra del Confeti, Ana Mato. Finalment, no va oblidar-se de l'alcadesa de Madrid i va criticar l'actuació que ha fet en el cas del Madrid Arenas.

En fi, com deia el gran Groucho Marx: 'La política és l'art de buscar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar després els remeis equivocats'.