El Papa se'n va volant

Bon dia i bon divendres internautes. Un dia trist, grisós i entrenyinat arreu del país meteorològica i espiritualment parlant, perquè després de 6 segles el vicari de Roma, més conegut com El Papa, renuncia al seu Pontificat per raons de salut i altres coses innombrables, com molt bé diu la dita: 'Al Vaticà, el que no és sagrat és secret'.

En aquest sentit, té un especial significat el titular que fa pocs dies publicava el prestigiós Corriere della Sera, al fer un joc de paraules qualificant el papa emèrit com a pastor entre llops. A casa, tenim la impressió que la retirada del fins ara Bisbe de Roma té quelcom més a veure amb les lluites que deixen de facto el màxim responsable de l'esglèsia catòlica en mans de determinats cardenals.

Sembla que sa Santedat no deixarà del tot el Vaticà, ja que per raons de seguretat o de control, si ho preferiu, viurà en un monestir de clausura, dins dels seus murs i prometrà total obediència al nou pontífex. Vist com se les gasten a la capital on les hosties tenen un sentit més sagrat, o no, vaticino que tornaran a sorgir informacions filtrades des de dins sobre nous escàndols sexuals i financers. Per tant, és normal que el Papa marxés volant cap a la residència de Castel Gandolfo, ja que amb la seva avançada edat és dificil que ho fes cames ajudeu-me.

En l'ambit judicial, encara que ja no sigui portada per raons òbvies, els periodistes de El Mundo, que van publicar l'existència de comptes a Suïssa d'Artur Mas i la família Pujol, a partir d'un suposat informe de la UDEF que encara estan buscant. Doncs bé, ahir Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta, van declar davant el jutge que les informacions publicades van ser confirmades des del Ministeri de l'Interior de Jorge Fernández Díaz. Nova prova dels entrebancs i guerra bruta que s'impulsa des de Madrid.

El sainet Chacón-Navarro comença a convertir-se en un partit de tennis, vist que la picabaralla entre ambdós dirigents socialistes es segueix a partir de les respostes i acusacions que es llancen des dels mitjans de comunicació. Una de les principals de la passada jornada fou quan Pere Navarro afirmà que si l'exministra no accepta el dret a decidir, que es vagi acomiadant d'encapaçalar les llistes per Barcelona. Lluny de callar, potser per la seva condició de guerrera al haver passat per Defensa, Chacón va respondre que tampoc aniria a les llistes d'un partit que la convenç. Veurem com acaba aquest matx entre, de moment, companys de partit.