El llop! El llop!

Bon dia i bon divendres internautes. No només d'enquestes viuen els partits, però de tant en tant és bo copsar el pols de la ciutadania amb sondejos. Ahir el CEO, Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat presentava una nova mostra sobre diversos temes d'interès. Destaquem que malgrat una baixada de 2 punts, els catalans enquestats continuen sent partidaris de la Independència amb gairebé un 55%, mentre un 21% votaria en contra i un 17% s'abstindria.


D'altra banda, el més sorprenent d'aquest sondeig és que Esquerra, per primera vegada, superaria en intenció de vot CiU, malgrat que la coalició guanyaria les eleccions en nombre de diputats, perdent gairebé 10 escons. El PP també patiria un desgast a diferència de Ciutadans i la CUP que guanyarien entre 3 i 4 diputats.



En aquest sentit, molt recomenable és l'entrevista que li fa avui El Mundo al líder d'ERC, en què destaca afirmacions com que 'Espanya perdrà Catalunya com va passar amb Cuba, Portugal i Holanda', i que un cop independents Catalunya assessorà econòmicament l'estat espanyol. Sigui com sigui, el que és evident és que la majoria dels partits tradicionals estan patint un desgast no només per la gestió de govern i la crisi econòmica, sinó per la manca de propostes i idees fresques que esperonin la població i els tornin la il·lusió, o si més no, la confiança amb la classe política. I això, és el que poc a poc i sense escàndols d'espionatge ha aconseguit Oriol Junqueras.

Interessant el que explica a El País sobre Luis Bárcenas, el qual hauria anat al notari, dies abans de la seva imputació pel cas Gürtel, per donar compte d'una 'comptabilitat especial' on apareixeria les donacions al PP, axií com els seus perceptors. Aquesta nova evidència, demostra no només que Bárcenas no és tonto, sinó que tindria les espatlles ben cobertes amb diversos asos a la màniga. Un apunt revelador, que desmentiria la versió oficial que fins no fa massa donava el PP, segons el rotatiu no fou fins el passat 31 de gener d'enguany que va deixar de percebre la nòmina de la formació de Mariano Rajoy.

Marxem cap a Roma, perquè tal com sospitàvem Benet XVI, no hauria decidit deixar el seu pontificat, només per raons de salut, sinó a causa de les conclusions d'un informe confidencial, encarregat a tres capellans, que treuria a la llum l'existència de lobbies de pressió implicats ens casos de corrupció i sexe d'altes gerarquies vaticanes amb seminaristes, tal com llegim  a El Periódico de Catalunya. Potser que el nou Papa i Bisbe de Roma es plantegi, si el deixen, acabar amb aquesta doble moral que podria acabar amb els més de 2000 anys d'història.

I acabem amb dues informacions sobre l'encara monarca espanyol. La primera la serveix el diari ARA, explicant que el rei hauria demanat a PP i PSOE deixar-lo fora del debat sobre l'estat de la nació. I no menys important el que publica José Antonio Zarzalejos al Confidencial.com , desvetllant que l'abdicació del cap de l'estat no estaria massa lluny.

Al marge d'aquestes consideracions i amb un clima crispat plagat d'incerteses i falsedats, que ens recorda el conte del pastor mentider i el llop, permeteu-me deixar-vos una reflexió que ja feia Paul Válery, escriptor i poeta francès: 'El que ha estat cregut sempre per tothom i a tot arreu, té totes les possibilitats de ser fals'.