Una altra promesa incomplida?

Bon dia i bon dimecres internautes. Catalunya torna a estar en el punt de mira internacional. Aquesta és la conclusió que podem extreure'n de les diverses preguntes que corresponsals estrangeres li feren a Mariano Rajoy en un acte organitzat pel diari britànic The Economist. La que fou més directa tingué també resposta contundent del President del Govern, quan va afirmar que 'Catalunya seguirà a Espanya' i 'la majoria dels catalans no es volen separar d'Espanya'. 

D'aquesta manera va voler tranquilitzar empresaris i premsa internacional que assitiren a unes jornades d'economia, les quals quedaren en un segon pla, al fer-se palès l'interès dels mitjans pel futur polític d'Espanya. Malgrat que Rajoy faci afirmacions tant contundents, a ningú se li escapa la poca credibilitat d'algú que ha incomplert la majoria de les promeses electorals. Així que, sí fem cas d'aquest axioma, aquesta promesa del president del govern quedarà, tard o d'hora, en paper mullat. Ja ho deia l'escriptor i dramaturg francès Jules Renard, 'De tant en tant digues la veritat, per a que et creguin quan menteixis'.

Un altre exemple el trobem en la decisió, a última hora, del PP en votar a favor d'acceptar a tràmit la ILP sobre la dació en pagament i la creació d'un parc de vivendes de lloguer social. La pressió mediàtica i ciutadana, van poder més que els Populars, que no van voler incrementar la mala imatge que té entre la població, coincidint amb un altre suicidi d'un matrimoni de 70 anys, a Palma, per un altre desnonament. Ara bé, aquest fet no significa que els diputats de Rajoy estiguin a favor de la dació, sinó que és una manera de guanyar temps per rentar la seva imatges. Sigui com sigui, primera victòria de les plataformes antidesnonaments representades per l'heroïna del moment, Ada Colau.

A casa nostra, el Conseller Francesc Homs, anunciava la creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional, el qual restarà obert a tots els partits i comptarà amb professionals i personalitats que donaran suport al Dret a Decidir. El Portaveu del Govern, no va voler deixar passar l'oportunitat per respondre Rajoy, i va explicar que si tant clar veu que els catalans volem seguir formant part d'Espanya, aleshores que faciliti la consulta.

I acabem amb la novel·la de detectius de moda. La pilota torna a estar al camp del PSC perquè malgrat els febles desmentiments de les darreres informacions que el vincula amb un cas d'espionatge a CiU i PP; el diaris El País i El Periódico publiquen avui que els socialistes catalans eren clients habituals de l'agència de detectius Método 3. No sabem com acabarà aquesta novel·la que ens arriba en fascicles, però em temo que trobaran algun majordom al que carregar-li el mort.