Els manuscrits del Mar Mort

 

Bon dia i bon divendres internautes. L'any 1947 dos pastors de Qumran (Israel) empaitaven una de les cabres que s'havia allunyat del ramat. Per casualitats de la vida, la cabreta s'amagà en una cova i allà descobriren un munt d'àmfores que, en el seu interior, contenien més de 800 documents històrics. Aquesta troballa, vetada pel Vaticà degut a les contradiccions que aportava vers la doctrina que fins aleshores s'havia difòs, foren venuts a diversos antiquaris i es coneixen com 'Els manuscrits del Mar Mort'

Extrapolant aquell fet, aquests dies les aigües baixen força revoltes i tèrboles a Can PP, a rel d'uns polèmics manuscrits que posarien al Partit Popular contra les cordes per tenir, pressumptament, una doble comptabilitat en negre, que demostraria el lliurament de sobres a gran part de la cúpula del partit.


Ahir, Dolores de Cospedal va mostrar-se indignada, paraula utilitzada en nombroses ocasions durant la roda de premsa d'urgència, convocada després de la bomba informativa del diari El País, on apareixien ella, Mariano Rajoy i altres noms il·lustres de la cúpula popular com a beneficiaris d'aquests sobresous. La secretària general del PP va intentar capejar les acusacions negant l'autenticitat dels documents i en resposta a les preguntes dels periodistes, excepte les de El País, va denunciar una conspiració per acabar amb el seu partit i els seus dirigents.

Tot i així, no massa lluny de la seu popular, Pío García-Escudero, President del Senat i tercera autoritat del país, reconeixia que una de les quantitas que apareix en aquests quaderns correspon a un crèdit que va demanar ell al partit i que ja va cancel·lar. A partir d'aquests esdeveniments i veient que la bola cada cop es va fent més grossa, el Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce afirmava en una entrevista a TVE que la fiscalia podria cridar a declarar membres de l'executiva del PP, a causa dels indicis de delicte i de l'alarma social generada.

Si prous dificultats té l'economia espanyola en treure el cap, ahir la credibilitat internacional perdia actius, perquè cada hora que passa la situació s'agreuja i els inversors titllen d'escandalós aquest nou cas de corrupció que ha deixat molt tocat, no només el partit que governa, sinó també el país. País, que sifem memòria, fins fa poc era un clar candidat a rebre un rescat total degut a una mala praxi i a una prima de risc desenfrenada. 

I mentrestant, on és Don Mariano? Amagat com sempre, esperant que passi un temporal que sembla no vagi amb ell. Això sí, Cospedal anunciava que el President del Govern convocarà una reunió extraordinària de l'executiva i dels seus presidents autonòmics, per intentar apagar el foc. No sabem si els resultats de la trobada seran també extraordinaris o sensacionals, però la impressió de molts és que és difícil apagar un foc amb benzina.