Discreció? Què és això?

Bon dia i bon dimecres intenautes. Deia el gran escriptor Sir Francis Bacon que 'La discreció és una virtut, sense la qual les altres deixen de ser-ho'. I molt poca n'estan tenint aquests dies els espies, ja que de cop i volta han començat a brollar informes a tort i dret. Malgrat les declaracions del director de Método 3, la policia ha confirmat l'existència d'una allau de documentació a les seus de Barcelona i Madrid, que els ha desbordat, fins el punt que ni amb 10 furgonetes n'hi hauria prou per traslladar-la a dependències policials.

Seguint amb el cas, Rubén Romero, advocat d'un dels detectius detinguts, explicava en varies emissores que Alicia Sánchez-Camacho, hauria estat al corrent de que efectuarien la gravació del famós dinar amb l'exparella del fill del president Pujol. Ja ho diuen que la millor defensa és l'atac, i la que semblava ser víctima d'escoltes il·legals podria formar part de la conxorxa, segons explicava el lletrat d'Álex Borreguero.

I si la presidenta del PP català tornava a estar al punt de mira, també cobraven rellevància les paraules del Conseller i portaveu del Govern, Francesc Homs, a l'explicar que haurien trobat 3 informes encarregats pel govern tripartit a Método 3, amb títols tan suggerents com 'el cultiu de l'avellana'. Un tema apassionant, si no fos que darrera s'hi amagui quelcom més comprometedor, com en temem.

I mentre molta gent es pregunta 'com és que els detectius van actuar amb total impunitat', potser la resposta la trobem a Madrid. Segons publica el diari La Razón, la Secretaría de Estado de Seguridad, en època del PSOE, hauria arxivat l'informe d'una inspecció realitzada a l'agència, en que destacaven tres punts greus en la vulneració de la legalitat. No volem ser pas malèvols, però té alguna cosa a veure que la germana d'una de les detingudes de Método 3, treballi pel PSC?

Mentrestant, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, afirmava que en aquest país hi ha molta gent que no paga impostos, entre ells 'alguns dels famosos actors'. Sense dir noms, però llançant el dard, el ministre no va deixar passar l'ocasio per venjar-se d'un col·lectiu que sempre s'ha mostrat combatiu vers les retallades en ensenyament, salut i cultura; com van deixar palès en la recent cerimonia dels Premis Goya de cinema.

Acabem amb una bona notícia, en forma de gest solidari. Els bombers catalans han decidit no actuar quan se'ls reclami en casos de desnonaments, perquè titllen d'injustes aquestes mesures amb la població. Antítesi dels banquers, que molt bé escrivia Bertolt Brecht 'És més fàcil robar fundant un banc que assaltant un empleat bancari'.