Salvetats

 

Bon vespre i bona hora internautes. Nova fugida cap endavant del PP volent tapar, no sé si les vergonyes, però si les veus de periodistes i parlamentaris que opinen i pregunten sobre la patata calenta que tenen entre mans i que tant els crema, si tenim en compte les reaccions airades d'alguns dels seus dirigents. Un dels exemples el trobem en Esteban González Pons i Dolores de Cospedal que han decidit fer ús de la pobre i vella tàctica del 'i tu més. Però aquesta estratègia d'engegar el ventilador no sempre és efectiva, perquè la millor defensa no sempre és un bon atac.

Ahir Mariano Rajoy no va tenir més remei que comparèixer al costat d'Angela Merkel i les desenes de periodistes que esperaven ansiosos les paraules de Rajoy. Sent fidel al seu estil, Rajoy no es va despentinar a l'hora de respondre les 2 úniques preguntes que la premsa espanyola va poder fer-li. Ara bé, segur que experts en llenguatge no verbal ben segur que conclourien que la processó va per dins, especialment quan va afirmar alegrament que tot el que s'ha publicat és fals, 'salvo algunas cosas que se han publicado'. 

Aquells que tenen per costum l'estòmac de veure canal com 13TV, ahir van poder guadir del massatge fet al gran protagonista d'aquests dies. En un cop d'efecte que va sorprendre a propis i a estranys, la cadena de la COPE aconseguí una entrevista en exclusiva amb Luis Bárcenas. L'extresorer del PP va reafirmar-se en la seva innocència i va denúnciar les informacions publicades, ja que segons ell, ni la lletra dels manuscrits és seva ni existeix una comptabilitat B en el Partit Popular. Segons ell, algú del PP està orquestrant aquesta campanya per desgastar-lo a ell i al govern de Rajoy.

Aquells que no fa massa temps es posaven la medalla a l'anunciar la tramitació d'una llei de Transparència, avui blinden el seu líder, amortitzant la majoria absoluta al Congrés per evitar la creació d'una comissió d'investigació i a més votant en contra que el President del Govern hagi de comparèixer davant la seu parlamentària per donar alguna explicació, però això tampoc va amb ells, no fos cas que es descobrís quelcom més.

D'altra banda, a casa nostra Oriol Pujol compareixia en roda de premsa per donar explicacions sobre la petició que la Fiscalia ha fet perquè sigui imputat. Posant la bena abans que la ferida, Pujol va explicar que el seu cas és una mostra més de l'assatjament impulsat des del govern contra el procés sobiranista i veladament va deixar entreveure que s'apartarà de la primera línia política per no convertir-se un escull per procés sobiranista, si finalment resulta imputat. 

Veurem si la iniciativa que Artur Mas impulsa aquests dies per fer un pacte contra la corrupció serveix de quelcom, bàsicament perquè amb bona voluntat no n'hi ha prou, cal que els partits s'arremanguin i es mullin d'una vegada per totes per acabar amb aquest càncer de corrupció que amenaça de fer metàstasi en totes les institucions.