'Entre pitos y flautas'

 
Bon dia i bon dilluns internautes. Iniciem la jornada de la setmana tot fent pedagògia sobre una popular expressió castellana: 'Entre pitos y flautas'. Sembla que l'origen el trobem en l'època dels Reis Catòlics, on es produí una anècdota de Gonzalo Fernández de Córdoba, el Gran Capità, el qual ridiculitzà al rei Ferran el Catòlic quan aquest li demanà a Gonzalo que li ensenyés les despeses que derivades de la batalla de Nàpols el 1506. La resposta del Gran Capità Gonzalo fou donar-li al rei un llistat de moltes despeses en conceptes ridículs.

Però els 'pitos y flautas' que va patir el cap de la monarquia ahir, a la final de la copa del rei, foren sonats literalment parlant. Tanta fou la cridòria al pavelló de Vitòria, que l'organització optà silenciar l'última part de l'himne espanyol vist el rebuig de la majoria del públic assistent sumat al suport anímic del col·lectiu d'elefants mundials.

Divendres, el Consell de Ministres feia anunci un xic sorprenent a l'explicar que presentaran recurs d'anticonstitucional de la recent Declaració de Sobirania aprovada fa poques setmanes al Parlament de Catalunya. Document que en un primer moment el govern espanyol va menytenir titllant-lo de paper mullat, però vista la volada que està tenint en l'àmbit internacional han recapacitat, abans que els agafi el toro, que tant els agrada per cert.

D'altra banda, segueix el setge a la família Pujol que, segons sembla que va camí de convertir-se en culebró, donat que també una part de les informacions les situen a Mèxic. Segons publiquen El Mundo i El Periódico de Catalunya, l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola, s'hauria reunit en secret el 2010 amb la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho per explicar-li la pressumpta evasió de capital a paradisos fiscals del fill de Jordi Pujol. I per acabar d'embolicar la troca, el PSC hauria encarregat a una agència de detectius la col·locació de micfons al restaurant. Veurem com reaccionen els protagonistes d'aquest sainet.

Cop d'efecte de Mariano Rajoy aquest cap de setmana, fent públiques les declaracions de renda dels darrers 10 anys. Un fet lloable que intenta apagar les flames provocades per les notícies que estan sorgint aquests dies sobre els pressumptes sobresous de diversos càrrecs del PP. Sorprèn però la doble moral dels que qüestionen el sou baix del President del Govern (75.000 € bruts) i en canvi no expliquen la retribució que li dona el seu partit, que recordem abans de l'investidura com a cap de govern, pujava més de 100.000€. 

Sigui com sigui, estarem a l'expectativa de si el gest de Rajoy s'encomana a la resta de dirigents i líders d'altres partits, o bé fan ús de la tàctica defensiva de l'astruç que amaga el cap sota terra.