Qui la fa, la paga?

Bon dia i bon dilluns internautes. El filòsof alemany Arthur Schopenhauer escrivia: 'La riquesa és com l'aigua salada, com més se'n beu, més set produeix'. I això el que sembla passar per aquestes contrades, on hi ha munt d'assedegats sense control que no paren de beure d'aquests manantials de corrupció. En aquest sentit, sorprenen les paraules d'Esteban González Pons, vicesecretari general d'estudis i estratègia del PP, afirmant que 'si ho fas malament ho pagues, siguis qui siguis, encara que siguis del PP o de la família més important'.
 
El cert és que a casa ens costa molt creure aquest extrem si tenim en compte compte com s'està de desenvolupant el judici del cas Nóos, en què curiosament encara no s'ha imputat la Infanta Cristina, malgrat siguin força els indicis que, pressumptament, la implicarien a ella i al seu pare. Això és el revelava dissabte Diego Torres, exsoci del gendre del Rei i republicà sobrevingut, al declarar novament al jutjat de Palma. Després de 7 hores, Torres va donar tota classe de detalls i correus electrònics que deixen entreveure que el cap de l'estat i la seva filla no estaven al marge de les activitats empresarials d'Iñaki Urdangarín i fins i tot haurien intermediat per aconseguir algun patrocinador.

Encetem una nova setmana amb l'ai al cor per saber quins nous casos de corrupció i espionatge apareixeran a les portades dels diaris. De moment sorgeix un altre nom, el de Joan Oliver, exdirector general de Barça, que hauria contractat en varies ocasions els serveis de Método 3, per tal d'espiar els 4 vicepresidents del club i els correus electrònics de tots els treballadors de l'entitat balugrana en època de Joan Laporta.

En l'àmbit polític, Oriol Junqueras relaciona la publicitat dels casos d'espionatge amb l'interès que tenen des d'altes instàncies per torpedinar el procés català, provocant un clima d'indignació en la ciutadania que afebliria la voluntat i la il·lusió de molts catalans, que veurien minvada la confiança en els seus líders. Confiança per cert, que tampoc té garantida el govern d'Artur Mas per aprovar els pressupostos, ja que a ERC no li ha sentat gens bé la nova retallada de 740 milions en la funció pública. Veurem si la bona sintonia entre el republicà i el President de la Generalitat ajuda a reconduir aquesta situació.

I per acabar, la perla que en una entrevista a La Vanguardia oferia diumenge el líder d'UDC. Duran no descarta succeir Artur Mas si aquest no torna a presentar-se. Esperem, pel bé de tothom, que aquesta 'amenaça' no és faci efectiva, i gaudeixi del mateix èxit que ha tingut en voler ser ministre del govern d'Espanya.