Tenim prou escombres?

Bon dia i bon dijous internautes, novetats com ja era d'esperar en el cas Bárcenas, mentre el ministre d'Hisenda Montoro es reafirmava en la versió que l'extresorer popular no s'havia acollit a l'amnistia fiscal, poca estona després, els advocats de l'imputat presentaven al jutge Pablo Ruz la documentació que acredita el blanquejament d'11 milions d'euros a través de la societat TEDESUL.

Però, contradient al què deia el gran Box Bunny, 'Eso, es no es todo amigos', si tenim en compte la notícia amb la que obre avui el diari El País. Segons els documents manuscrits publicats sobre la pressumpta comptabilitat B del PP, gran part de la cúpula fins al 2009 haurien rebut sobressous en sobres, un fet aquest que ja s'havia explicat. Ara bé, la notícia és que ara apareixen entre els beneficiaris Mariano Rajoy, Dolores de Cospedal, Jaime Mayor Oreja i una llarga llista de notables del Partit Popular. Veurem com i què responen des del carrer Génova.

Sense perdre el fil argumental corruptil, el Jutge del cas Nóos, José Castro imposava una fiança de 8,1 milions d'euros a Iñaki Urdangarín i Diego Torres, a pagar en els propers 5 dies. Ha arribat doncs el moment de trencar guardioles, en forma de porquet o no, per tal d'evitar la presó. El jutge justifica l'elevada quantitat perquè atribueix Activitat delictiva premeditada, fent ús dels contactes reials per una 'organización sinónimo de lucro', com ja es mofen en alguns ambients de Madrid.

Vinculat al cas, la Casa Reial es pronunciava sobre la imputació de Carlos García Revenga, secretari de les Infantes. Al final de dia, Zarzuela feia públic un comunicat en que s'informava que no es prendrà cap decisió sobre el cas fins el 23 de febrer, data prou significativa i de trist recordar. Segons explica el Confidencial.com, aquesta mesura per guanyar temps no hauria estat de l'agrat del Príncep Felip, que hauria demanat el cap de García Revenga, en una reunió molt tensa entre altes instàncies reials.

I un nou imputat en el cas Palau és Jaume Camps, exdiputat de CiU que apareix citat en na nota relacionant-lo amb el pagament de més de 100.000 euros a la constructora Ferrovial. Es giren, doncs, temps díficils per jutges i polítics, mentre la ciutdania fa temps que es pregunta si realment hi ha prou escombres per netejar tota aquesta brossa, en forma de corrupció, que no para d'escampar-se per tot arreu.