Soroll a Europa

Bon dia i bon dimecres internautes. Insòlit el que vam veure al Parlament Europeu al parlar sobre Catalunya. Curiosament, no fou un català que portà la discussió a la cambra sinó Derk Jan Eppink, que criticà durament la posició de Vidal-Quadras i el comparà amb Franco pel fet de demanar la intervenció de la Guardia Civil a Catalunya. L'eurodiputat flamenc exigí als populars espanyols que deixessin votar el futur dels catalans. La resposta fou la de sempre, la constitució no ho permet.

Mariano Rajoy es posà les piles al Senat i respongué diverses preguntes dels senadors catalans. El President del Govern explicà que en la famosa reunió amb Mas, aquest últim, li exigí tenir un concert econòmic propi i es tancà en banda a trobar noves vies. Segons Rajoy el que cal és 'hablar, dialogar y escuchar', un fet que s'hauria d'aplicar el propi executiu espanyol, tot i que jo afegiria 'hablar, dialogar, escuchar y callar', si tenim en compte els estirabots amb que surten els ministres populars. Per rematar la seva intervenció, el líder popular explicà que a hores d'ara ningú no li ha demanat un referèndum. Potser que s'escolti una mica ell, que dóna tants consells als altres.

El comissari europeu Joaquín Almunia rebaixava el to del discurs espanyol i afirmava que 'no és honest dir que un territori segregat quedaria fora d'Europa'. Una altra veu que contradiu la línia del PP i ho fa des de la mateixa institució. I és que a hores  d'ara deuen ser molts els juristes que estan estudiant aquesta nova hipotesi de secessió dels estats membres, donat que no hi ha una legislació clara al respecte.

El ministre Montoro tornava a la càrrega al Congrés de Diputats, en el marc del debat de pressupostos. El titular d'Hisenda tornava a esmentar la negativitat que suposa el sobiranisme d'algunes regions i anunciava que la recessió s'acabarà l'any que ve. Potser li haurien de tornar a explicar el conte d'un tal Pinotxo que al no ajustar-se a la veritat veia augmentat el seu nassarró en gran manera. Tampoc ajuda a la credibilitat del govern l'estudi realitzat pel Banc Mundial que denuncia que Espanya és un dels Estats del món on costa més crear una empresa, més fins i tot que Albània o Zàmbia. Ara bé, Espanya treu bona nota en els mecanismes que facilita per pagar impostos.