Fina ironia

Bon dia i bon divendres internautes. Alejo Vidal-Quadras, un clàssic dels estirabots del PP, publicava al seu blog que la petició d'enviar un General de Brigada de la Guàrdia Civil per intervenir Catalunya, estava feta en clau irònica i s'han tret les coses fora de context. Curiosament, ho diu després que el president del Parlament Europeu, el socialista Martin Schulz, expliqués que havia rebut 40.000 cartes contra l'eurodiputat del PP.

No foren precisament irònics els bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola, els quals aprovaren una declaració rotunda afirmant que la desintegració d'Espanya seria moralment inacceptable. Potser que ara els bisbes catalans i l'Abadia de Montserrat es pronunciessin al respecte, encara que sigui amb ironia divina.

La guerra interna continua ben viva al PSC , on podria haver-hi una escissió, després de fer-se públic el manifest del sector catalanista reivindicant el dret a l'autodeterminació. I aquestes discrepàncies es posaren de relleu també a la cimera de partits independentistes que havien d'acordar una coalició per presentar-se conjuntament a les properes eleccions. Una olla de grills que confirma que als catalans ens costa posar-nos d'acord i sempre acabem fent capelletes. Un fet que en aquest cas afavorirà clarament Convergència.

La preocupació per la situació que viu el nostre país s'ha vist reflexada en diverses reunions entre membres del govern català i dirigents internacionals. Ahir la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, es reunia amb el ministre de defensa francès i avui mateix, Artur Más, rebrà una delegació de diputats alemanys per explicar-los el camí cap a l'Estat Propi.

I el responsable de la política internacional d'Espanya és el Ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, el qual es mostrava sorprès per les declaracions de la Comissària Europea de Justícia. El ministre rectificava la dirigent europea i tornava a repetir la lletania sobre la inconstitucionalitat del procès sobiranista català.  I no acabarem aquest editorial sense assenyalar la gran revelació feta ahir per l'encara líder socialista Pere Navarro, el qual va dir que ell no és anti-independentista. El Senyor Navarro, o té molt mala memòria sobre el que va dir fa pocs dies o bé s'ha contagiat de la mateixa ironia que tant es cultiva darrerament.