Diparate colosal

Bon dia i bon dimarts internautes. 'Disparate colosal', això que sona a la típica comèdia d'adolescents americana és el que deia Mariano Rajoy en un miting del PP a Euskadi, referint-se als que tenen temptacions independentistes. A més, va afirmar que aquestes ambicions suposen un torpede a la línia de flotació del benestar dels ciutadans. I partir d'aquí, caldria preguntar-se 'un torpede a un estat del benestar ple de retallades?. Amb un augment d'impostos galopant?' No serà, Sr. Rajoy, que aquesta línia de flotació amenaçada seria la dels espanyols, en cas que alguns dels seus territoris deixessin de finançar l'Estat?

Només unes hores després del partit entre Barça i Madrid, continuen les crítiques de la premsa espanyola a les reivindicacions que es van veure i sentir arreu del món. Aquest fet no sentà gens bé  l'executiu de Mariano Rajoy, el qual en paraules del ministre García-Margallo, deia que els actes del Camp Nou perjudicaren greument la imatge exterior d'Espanya.

El grau de cinisme és sensacional, perquè que l'FMI prevegi que Espanya incomplirà el dèficit i la caiguda del PIB serà el triple de l'esperada, això no perjudica la imatge espanyola, ara bé, milers de ciutadans que pacíficament reclamen la independència enarbolant banderes. això sí que perjudica greument, la gran imatge que des de l'exterior tenen de l'Estat.

Previsions, negres, molt negres les que ens pinten des de fora i amb el fantasme del rescat que no acaba de materialitzar-se, per l'esperit dubitatiu que sempre ha cartacteritzat el govern de Rajoy, el qual afronta els problemes esperant que s'arreglin sols o acabin per podrir-se. No es mostrà tan perplex Alberto Ruiz Gallardón ahir a Barcelona. El ministre de Justícia, va aventurar-se a parlar, no de justícia, sinó d'economia. A diferència d'altres membres del govern, Gallardón va dir que si Catalunya marxés, Espanya cauria en una profunda crisi que comportaria la seva sortida de l'Euro.
Una sinceritat aquesta que no m'estranyaria que més tard o més d'hora li passés factura, perquè la veritat a vegades fa mal si no la vols escoltar.

I el que sí van escoltar els veïns del Pallars Sobirà i el Ripollès foren dos caces F-18 que fent maniobres militars, volant a baixa altura i fent un soroll ensordidor van sobresaltar els veïns d'aquestes comarques. Sigui com sigui, a vegades les casualitats són més sospitoses que de costum, en un context de campanya de la por que continua a tota màquina i amb menyspreus com el de Soraya Sáenz de Santamaria que assegura que sortir-se de la constitució respon només a un caprici. En resum, 'Sigue y Suma'.