Bon dia i bon dilluns internautes. Un cap de setmana intens i ple d'emocions el que hem tingut. Ahir el clàssic de la jornada entre Barça i Madrid es convertia, no només en un esdeveniment esportiu, sinó també en un aparador ple d'estelades i crits d'Independència que esclataren al minut 17, segon 14. Això, serví novament per mostrar als 400 milions de telespectadors d'arreu del món les reivindicacions d'aquest petit país, de moment sense estat propi.
Al marge del resultat del partit, aquests càntics sobiranistes ja s'havien escoltat a l'antiga plaça de braus de Tarragona, on les 12 millors colles castelleres celebraven el 24è concurs de castells, amb un èxit de participació ciutadana.
Al marge d'aquests esdeveniments, les eleccions basques servien per sentir l'expresident Felipe González, el qual sense despentinar-se afirmava en un miting dels socialistes que 'No hi haurà indepedència a cap territori d'Espanya'. Paraules que també ratificava l'exministre Celestino Corbacho que aplaudia les paraules de González. Per no ser tant radical, l'encara líder del PSC treia importància a les paraules de l'expresident i reiterava la seva reivindicació federalista. Una via aquesta que sembla que no convenç als espanyols, si tenim en compte, el sondeig del CIS, on majoritàriament els enquestats són partidaris amb un 29% de retornar competències autonòmiques al govern central, especialment després de les reivindicacions nacionalistes.
Mentrestant, diverses ciutats espanyoles eren l'escenari de manifestacions, contra les retallades del govern i a favor d'un treball digne. A Barcelona poc menys de 1.500 persones segons la Guàrdia Urbana. Les comparacions són odioses i més tenint en compte que no cal barrejar temes, però potser que els sindicats comencin a preguntar-se per què existeix aquesta desafecció en la ciutadania respecte als agents socials i en canvi, en altres convocatòries hi ha una afluència massiva.
Una part dels empresaris catalans continuen fent-se el sords amb les reivindicacions d'una gran part del poble de Catalunya. Si la setmana passada, Josep Piqué amenaçava amb que Vueling podria plantejar-se marxar de Catalunya, avui hem conegut a través del diari El Mundo, que Caixa Banc podria fusionar-se amb el Banco Popular per tal d'espanyolitzar l'entitat catalana i aigualir les aspiracions catalanes.
Malauradament, aquestes grans empreses no s'adonen que amb amenaces o advertiments com aquests poden perdre una bona part dels clients a Catalunya, un fet que per elles, també suposaria un daltabaix en els seus ingressos, donada la importància del nostre territori en el consum dels seus serveis i productes.
I una perla per a que tingueu una idea de la preocupació existent a Madrid respecte al procés català. El govern espanyol ha enviat un escrit a la Comissió Europea perquè prengui una posició única respecte a les aspiracions secessionistes, perquè han estat vàries les veus europees que no han tancat la porta a una expulsió de Catalunya de la Unió, i això evidentment, segueix incomodant l'administració de Rajoy i la Sarsuela.