Rentat de cervells

Bon dia i bon dimecres internautes. Hi ha dies que un hi posa voluntat per llevar-se amb un somriure a la cara, però últimament ens ho posen més aviat difícil. I ahir, si em permeteu la broma per treure una mica de ferro a l'assumpte, el ministre més acolorit del govern feia unes declaracions provocadores, com ja és habitual. El titular d'Educació, José Ignacio Wert, ens posava verds a casa quan deia que l'augment de l'idependentisme es deu bàsicament al model educatiu que tenim. En aquest sentit, el ministre explicava que la intenció del govern és uniformitzar el sistema educatiu per tal que les 17 autonomies comparteixin una mateixa política.
Si ja ens van retallar l'Estatut, ara des de Madrid continuen amb l'ofensiva contra la normalització lingüística i l'ensenyament en català. En referència a aquestes declaracions de Wert, avui el diari El Mundo publica que el govern espanyol subvencionarà les escoles privades catalanes que ensenyin únicament en castellà per donar solució a la, segons ells, gran demanda que existeix a Catalunya.

En un altre àmbit de coses, la conferència autonòmica, celebrada a la capital del reino, no va tenir grans titulars, malgrat s'esperaven crítiques al President de la Generalitat. Mariano Rajoy aconseguí arrencar un acord entre els 17 presidents per complir amb la reducció del dèficit. Tot i aquest clima, la política també cal observar-la a partir del llenguatge no verbal i Artur Mas feia cara de pocs amics en aquesta trobada.

Si fa uns dies parlàvem de l'eurodiputat del PP, Alejo Vidal Quadras, avui ho fem d'una companya de partit. María de los Llanos de Luna, Delegada del govern a Catalunya, seguint amb la política de la por, advertia al President Mas que les forces i cossos de seguretat de l'estat faran complir la llei. Declaracions fetes durant la festivitat de la Policia Nacional, a la qual no hi assistí, curiosament, cap representat de la Generalitat ni de l'Ajuntament de Barcelona.

Parlant de delegades del govern, la de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes es posava en camisa d'onze vares després de dir, sense immutar-se, que 's'hauria de modular el dret a manifestar-se, ja que és massa permisiu i això no és bo pel país'. Un altra paradoxa, els que tant defensen la Constitució espanyola ara es qüestionen un dels drets fonamentals que avui en dia encara no ens han retallat, manifestar-nos.