Per Terra, Mar i Aire

Vés a: Els pescadors treuen ferro a la inspecció d'un vaixell de l'ArmadaBon dia i bon dilluns internautes. La tardor climatològica ja la tenim aquí, un fred matiner que ens recorda les relacions actuals entre Espanya i Catalunya. Fent ús dels seus recursos, l'Estat està pressionant des del Ministeri de Defensa a través de l'exèrcit. Si els darrers dies hem anat coneixent les denúncies dels veins d'algunes comarques sobre els vols a baixa altura de caces, el cap de setmana ens assabentàvem del cas d'un pesquer de Roses que es veié sorprès per un vaixell de l'armada el qual l'abordà exigint-li que hissés la bandera espanyola, no fos cas que oblidessin que com deia Rajoy el cap de setmana 'Catalunya es Espanya'.

Segons publica El Mundo el govern ha creat una unitat de crisi per fer front a una possible independència de Catalunya. Aquest equip estaria format entre altres pel Ministre de Justícia, el Fiscal General de l'Estat i l'Advocada de l'Estat. Segons el rotatiu, el govern vol armar-se d'arguments legals per lluitar contra les ànsies de tenir un Estat Propi per part d'un territori rebel.

Una de les incògnites que planejaven sobre CiU era saber si al seu programa electoral inclourien la Independència. Tot i que no la citen directament, sí que aposten per assolir un Estat Català, amb propostes sobre gestió d'infraestructures, ocupació, sanitat, pensions, etc. Malgrat els anuncis de diàleg que Mariano Rajoy ha fet a Barcelona, Artur Mas ha afirmat que ara és moment de treballar en un nou camí perquè 'Espanya no és l'aliat de Catalunya i cal vincular-se directament a la Unió Europea.' 

Parlant de la Unió Europea, posem la mirada a Grècia. Un seriòs debat sobre el periodisme està portant una nova crisi al país hel·lènic. Aquesta vegada per unes dades compromeses que ha publicat la revista 'Hot Doc', la qual assegura que es tracta d'una llista de titulars de comptes a Suïssa que les autoritats franceses van lliurar a Grècia el 2010. Entre els titulars hi hauria entre altres, polítics i membres de famílies benestants. El periodista que ha publicat aquests noms ha estat detingut sota l'acusació d'haver infringit la Llei de Protecció de Dades. Quina llàstima que enlloc de matar al missatger no es posi fil a l'agulla a l'evasió de capital que pràctica la flor i nata grega.

L'encara líder del PSC afirmava que la independència és un camí cap el precipici i prometia que si els socialistes governen les retallades en sanitat i ensenyament s'acabaran. Com no tingui una bareta màgica, em temo que Pere Navarro acabaria fent el mateix que s'ha vist obligat a fer el President de la República Francesa, el socialista François Hollande, que trencant la seva promesa, ha fet una de les pujades d'impostos més grans dels darrers anys al país veí.

Acabem, no sense fer-nos ressó de l'ingrés a l'Hospital de l'expresident José Maria Aznar, el qual ha patit una gastroenteritis aguda aquest cap de setmana. No sabem si la causa és fruit de les darreres declaracions sobre Catalunya, però em consta que aquesta dolència pot fer que els pessebristes catalans tornin a vendre enguany el Caganer Aznar.