Salvados

Bon dia i bon dimarts internautes. Començarem parlant de Salvados, el programa que setmanalment presenta Jordi Évole a la Sexta. Interessantíssima l'entrevista que li realitzà a Artur Mas, la qual ens presentà un President de la Generalitat més proper. En un exercici magnífic de periodisme, el programa passejà Mas entre la ciutadania i vam conèixer el polític en la distància curta, desvetllant-nos alguns dels dubtes que encara tenim els ciutadans vers el full de ruta cap a l'Estat Propi.

En l'àmbit econòmic la situació no millora, ans al contrari. L'agència de qualificació Moody's ha rebaixat 2 esglaons més la qualificació del deute català i si a això afegim que ja'ha usat el 93% del Fons de liquiditat per  finançar només 8 comunitats autònomes, veurem que la l'economia no dóna cap treba. Ni tan sols el dèficit espanyol ha millorat, malgrat les continues retallades o reformes només s'ha aconseguit reduir 1000 milions d'euros degut a l'increment que ha suposat la despesa del rescat bancari. La gravetat és tal que els experts ja apunten que Espanya s'apropa cada vegada més a Grècia.

Atenció a la petició que han fet diversos eurodiputats catalans a la Comissió Europea, enviant una carta a la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, per reclamar-li que les institucions comunitàries "intervinguin de forma preventiva per garantir que la resolució del conflicte català sigui pacífica i democràtica". En aquest sentit li han recordat que l'article 7 del Tractat de Lisboa preveu la possibilitat de suspendre el dret de vot d'un Estat membre com Espanya, si continua amenaçant militarment Catalunya.
Acabem amb un fet patètic que estem seguint aquests dies a través de RAC1. Els catalans que viuen a l'exterior s'estan trobant amb infinitat de problemes a l'hora de votar a les properes eleccions al Parlament. La queixa més comuna és la manca d'informació que des de les legacions diplomàtiques espanyoles els brinden. Aquesta desidia que en diferents consolats i ambaixades tenen, és preocupant, perquè genera una imatge del funcionariat realment lamentable, sobretot quan hi ha casos en que s'aconsella als ciutadans que vagin a votar a un altre país, perquè ells no disposen de competències ni informació per a que puguin exercir aquest dret democràtic. Com sempre, un país de pandereta.