L'Amor mal entès

Bon dia i bon dimecres internautes. L'escriptora francesa Françoise Sagan va dir en una ocasió que Estimar no és només agradar, és sobretot comprendre. D'incompresos en aquest món nostre, que ens ha tocat viure, n'hi ha un munt. Una d'elles és l'exministra de Defensa Carme Chacón, derrotada per Alfredo Pérez Rubalcaba en el darrer congrés del PSOE. La dirigent socialista ha concedit una entrevista polèmica al diari El Mundo en que és mostra clarament en contra del dret a decidir i diu que si es vol canviar el model d'estat cal que es consulti a tots els ciutadans espanyols per canviar la constitució. Segons Chacón l'espoli fiscal és només una invenció d'Artur Mas per amagar el fracàs de les seves polítiques.

Les relacions d'amor també poden patir alt-i-baixos. Incerteses i dubtes com les que sembla tenir la Comissària de Justícia Viviane Reding, que en poc menys d'un mes ha canviat d'opinió, passant del blanc al negre. La manca de criteri no deixa precisament en bon lloc la  comissària, que en una carta adreçada al govern espanyol demana que abans de pronunciar-se sobre la independència, cal que primer ho arreglin Espanya i Catalunya. En resum, ara que l'IVA pels serveis funeraris ha augmentat notablement,  Reding ha volgut treure's el mort de sobre.

Les expectatives electorals del PP català no deuen ser les millors si tenim en compte les darreres declaracions d'Alicia Sánchez-Camacho, en que demana reunir-se amb Artur Mas el dia després dels comicis. Segons la líder popular, Mariano Rajoy està disposat a fer gestos importants i millorarà el finançament autonòmic. La Presidenta del PP diu que amb aquesta millora la independència quedarà desdibuixada i relegada a un segon pla. Em temo que si comencen cedint i fent gestos de conciliació com aquests és que veuen venir l'inevitable.

Aquests dies que els pals a Catalunya venen de totes bandes, hem llegit i escoltat comentaris en forma de crítiques corrossives per la dramàtica situació de la Tresoreria catalana i pel rescat demanat per la Generalitat al Fons de Liquiditat autonòmic. Ara bé, ahir les Conselleries d'Agricultura i Justícia de la Generalitat Valenciana es quedaven sense llum per falta de pagament. L'única excusa que deuen estar estudiant des del PP per justificar aquesta manca de liquiditat d'una de les autonomies tradicionalment populars, podria ser que la companyia elèctrica tingués accionariat català i per això els han tallat el subministrament.